Celé mesiace tu počúvame, aký bude Kiska mesiáš pravice a ako to tu všetko zachráni a potom príde toto?

18.06.2019 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Zahučala hora a porodila myš. Celé mesiace tu počúvame, aký bude Kiska mesiáš pravice a ako to tu všetko zachráni a potom príde toto?

KISKA SI ZALOŽIL STRANU LEN KVÔLI KOMPLEXU Z FICA

Provinčná tlačovečka, kde ex-prezident prská ako malý pubertiak, vylieva si zlosť na Roberta Fica a vlastne z neho srší, že jediný dôvod, pre ktorý je v politike, je ten, že má komplex z predsedu Smeru?

To ako toto mal byť ten záchranca pravice? Veď to je smiešne.

MR. ŽALUĎ

Polka Slovenska sa zabáva na "Žaluďoch", druhá polka krúti hlavou, ako sa mohol Kiska prepadnúť na 6% - toľko do neho investovali, roky o ňom písali obdivné zväzácke článočky v SME, ofukovali ho, ovievali a on?

On potom dôjde a založí stranu so svojim hovorcom a sekretárkou, priberie jej tatka a zopár popletených starostov, plus mu CIA doručí svojho agenta... a najtrápnejší tím v dejinách Slovenska sa postaví pred kamery - na čele s upotenčekom, čo nevie nič iné, len hejtovať Fica.

Však z toho musí byť mdlo aj pravičiarom. Detinské, infantilné, otravné.

Daňový podvodník sa hrá na záchrancu Slovenska. Toho Slovenska, ktoré je preňho mafiánskym štátom. To nevymyslíš, to je Kiska.

TEN ISTÝ SCENÁR V CELEJ EURÓPE

Ale takto to dnes funguje v celej Európe. Včera sme sa o tom rozprávali v rámci V4 a český kolega to opísal neuveriteľne vtipne. Ten scenár je všade rovnaký:

1. Najskôr treba nájsť nejakého človiečika, ktorý nemá žiadne skúsenosti s politikou, aby mohol tvrdiť, že je čistý. Buď je to biznismen, ktorý robí charitu (Kiska), baba, čo premiestnila skládku z Pezinka do Senca (v podstate vyniesla smeti), v Česku to bol vedátor s tučnými brýlkami (Drahoš), vo Francúzsku vyrehlený bankár (Macron).

NIČ NEPOVEDAŤ, LEN FRÁZY

2. Tento človiečik nesmie za žiadnu cenu povedať nič konkrétnejšie o svojej politike. Ani ľavica, ani pravica, nič. Musí hovoriť, že je tu "za ľudí" (Kiska), že chce "slušnosť" (PS), „lepšiu budúcnosť“, „lepšie Slovensko“ a proste milión neuchopiteľných fráz, ktoré sa v praxi nedajú nijako verifikovať.

Slušnosť, dobro, ľudskosť chce vlastne každý. Je to niečo na spôsob prostoduchých missiek, ktoré si po víťazstve v súťaži krásy zo všetkého najviac obvykle želajú "svetový mier". Hlavne nič konkrétne. Žiadne riešenia, žiadne programy. Len tárať.

BOMBASTICKÝ MARKETING

3. Takýto človiečik dostane nekritickú podporu médií, zaplatia mu bombastickú kampaň, vyskakuje na vás z telky, z pračky, z auta, z chladničky. Mimovládky sa zhodujú, že je najlepší, médiá o ňom či o nej píšu ako o novom spasiteľovi, politológovia hovoria – toto je budúcnosť.

Už žiadna ľavica, žiadna pravica, už nikdy žiadne spory, toto je koniec politiky, koniec dejín – už sa budeme všetci len radovať, veseliť, milovať a ľúbiť. Už bude len Zuzana, už bude len Andrej.

Náš človiečik. Ten nemusí veľa. Milo sa na vás cerí z obrazovky, teflónový hlások, pekné načuchorené vlásky ako z reklamy na Taft, úsmev ako z reklamy na zubnú pastu, proste nejaký Macron, Čaputová a tak.

HĽADANIE TRIEDNEHO NEPRIATEĽA

4. Zásadnou úlohou je vytvoriť nášmu človiečikovi nepriateľa. To je totiž kľúčom k úspechu. Jeho jedinou agendou je, že je alternatívou k číremu zlu. Čiže - k Ficovi, Zemanovi, Orbánovi a tak.

Ale pozor - on nie je ten, čo bude kopať do tohto číreho zla. Na to má médiá a mimovládky. Tie vytvoria dojem, že Fico či Zeman sú stelesnené monštrá, ktoré musia "slušní", "lepší" a "progresívni" ľudia poraziť.

Náš človiečik má dokola tvrdiť, že on sa nechce hádať, on chce len ponúknuť zmenu. Úsmev, póza, prehodenie vláskov, ustarostený výraz. Nič viac. Špinavú robotu urobia iní.

HLAVNE NIČ NEPOVEDAŤ

5. V televíznych debatách hlavne nič nepovedať. Krásny príklad - Truban. Keď sa ho spýtate, ako môže mať v strane gaunerov, všetko odráža tým, že on je nová generácia a nechce sa hádať. A že sa chce baviť o programe. Tak sa spýtate na program, ale ten vraj ešte nemá. Tak sa spýtate, čo vlastne chce. No predsa - slušnejšie a lepšie Slovensko.

"A čo to v praxi znamená?" "Ale no, nebudeme sa predsa hádať. Veď to bude v programe." "Však ten nemáte?" "Už zasa sa chcete hádať, my sme nová generácia, my sa len usmievame."

Zásada číslo jedna - nepovedať nič. Len teplé frázy, veselé slová, úsmevy. Proste - progresívne, za ľudí, spolu a odvážne. Len bľabotať. Čistý gýč.

NEVYHRALI SI? MÔŽE ZA TO PUTIN, ĽUDIA, POĎTE DO ULÍC

6. A posledný bod je úplná klasika. Ak po tomto všetkom váš človiečik náhodou nevyhrá voľby, tak treba povedať, že za to môže ruská hybridná vojna. A že láska a pravda prehrali so zlom a nenávisťou. A že treba vyhnať „extrém“. A extrém je každý, kto nie je s našim človiečikom.

Naplnia sa ulice metropolitnými študentíkmi a tí vrieskajú, ako treba dať do basy Fica, Babiša, Zemana, Orbána, lebo všetci sú extrém. Demokracia je fajn, len ak vyhráva náš človiečik. Ak nevyhráva, je to populizmus a môže za to Putin.

POCHODOM-VCHOD K SVETLEJŠÍM ZAJTRAJŠKOM

A takto si tu žijeme. S rôznymi prázdnymi cirkusantmi, za ktorými stoja finančné skupiny, veľmoci a liberálne mimovládky. A pchajú do tejto šou kopu prachov. Ide o marketing, o nič iné.

Blonďavé dievčatko sa prechádza v modrých šatočkách a rozdáva úsmevčoky. Upotený podvodníček statočne vyhlasuje, že chce bojovať za ľudí. Všetci sú strašne dynamickí, flexibilní, moderní, progresívni, ach.

A chcú poraziť zlo. A priniesť slušnosť. A dobro. A pravdu. A lásku.

A hlúpučké ovečky v stádečku pekne poslušne pochodujú vpred. Za Zuzanku, za Andrejkom, za Emmanuela. Pochodom-vchod. Na porážku.


Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2333882396850326