Čo sa babe zachcelo, to sa babe prisnilo

25.09.2023 Blogy Blogy

Transparency International Slovensko sa zachcelo skritizovať SMER, tak si vymyslelo nové pravidlá transparentnosti.

Zverejňujeme oficiálne stanovisko strany SMER – SSD k rebríčku transparentnosti od TIS. Prajeme príjemnú zábavu:

Výsledky hodnotenia transparentnosti volebnej kampane strany SMER - sociálna demokracia zo strany politicky angažovanej neziskovej organizácie Transparency International Slovensko (TIS) nás vzhľadom na naše dlhoročné skúsenosti s aktivitami tejto organizácie neprekvapujú, v tejto organizácii majú totiž dlhodobo problém so selektívnou slepotou a s chápaním obsahu a významu písanej reči a pojmov, ako sú nestrannosť a férovosť. Predvolebné  aktivity TIS považujeme tak ako aj v minulosti za účelové s cieľom poškodiť strane SMER - SSD pred blížiacimi sa parlamentnými voľbami. TIS je samozvaná organizácia, ktorá si zvolí sama metodiku a hodnotiace kritériá, a napriek tomu, že nemajú oporu v platnej právnej úprave, tak výsledky mediálne odprezentované touto organizáciou sú vždy pre „naše strany a našich ľudí“ tie férové, nezávislé a objektívne.    

Volebná kampaň strany SMER - SSD je vedená v súlade s platnou právnou úpravou, je transparentná a na úhradu nákladov na volebnú kampaň SMER - SSD používa len finančné prostriedky vedené na osobitnom transparentnom platobnom účte. 

Podľa TIS je netransparentné, keď strane SMER - SSD zabezpečuje vo volebnej kampani činnosti obchodná spoločnosť Agentúra SMER, s.r.o., ktorej je strana SMER - SSD jediným spoločníkom a ktorá vznikla v súlade so zákonom o politických stranách a politických hnutiach, pričom v zmysle tohto zákona predmetom činnosti tejto obchodnej spoločnosti je okrem iného aj propagačná činnosť, výroba predmetov propagujúcich program a činnosť strany, usporadúvanie politických akcií a pod. 

Podľa TIS je netransparentné, keď strana SMER - SSD financuje volebnú kampaň výhradne z prostriedkov získaných z príspevkov zo štátneho rozpočtu za výsledok strany SMER - SSD v predchádzajúcich parlamentných voľbách. Podľa tejto logiky TIS, aj napriek tomu, že strana SMER - SSD má dostatok finančných prostriedkov na zabezpečenie svojej činnosti a na prefinancovanie volebnej kampane, strana si nabudúce v záujme viaczdrojového financovania zoberie pôžičku a aj úver s dostatočne vysokým úrokom, aby sme získali prepotrebné body do rebríčka TIS.

TIS stiahne strane SMER - SSD body z hodnotenia za to, že aj napriek tomu, že strana SMER - SSD síce nemá žiadnych darcov a veriteľov, tak si strana SMER - SSD týchto darcov a veriteľov nepreverila.

TIS stiahne strane SMER - SSD body z hodnotenia za to, že proaktívne neinformuje konkurenčné politické strany o zvolenej  volebnej stratégii a rozsahu kampane. To je ako keby na predzápasovej tlačovke tím A prezradil zvolenú taktiku tímu B.  Nabudúce, aby sme získali prepotrebné body do rebríčka TIS sľubujeme, že zverejníme proaktívne časový plán šírenia propagačných a všetkých aktivít v dostatočnom časovom predstihu, aby sa TIS nato stihla dostatočne pripraviť.

TIS stiahne strane SMER - SSD body z hodnotenia za to, že údajne neinformuje o svojich predvolebných akciách na sociálnych sieťach a webe. Zamestnanci tlačového oddelenia strany ďakujú za toto upozornenie organizácii TIS, lebo na akcie strany SMER - SSD naozaj nikto nechodí a fotky a ďalšie zvukovo-obrazové príspevky z mítingov sú všetko fotomontáže a hoaxy.

A takto by sme mohli pokračovať skoro ku všetkým bodom zvolenej metodiky.

Na záver by sme chceli organizácii TIS srdečne poďakovať za zvýšenú starostlivosť o stranu SMER - SSD s tým, že s poľutovaním musíme skonštatovať, že politicky angažovaná nezisková organizácia TIS to pre „svoje strany a svojich ľudí“ vidí dlhodobo tak, že „keď dvaja robia to isté, nikdy to nie je to isté.“




Zdroj: https://www.facebook.com/smersd/posts/pfbid03162fCUtBgrZMyyGhFKzC4KcDezdLuNMgTTok8dMuTkyHf86vqud26VhGdu4XfLDHl