Čo sa dnes udialo - v 10 bodoch

17.04.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

1. Prezidentka Čaputová vyhlásila, že situácia v DSS v Pezinku sa nesmie opakovať. Aha - a my všetci sme chceli, že sa to má opakovať ešte aspoň stokrát. Ešteže nás z toho Zuzka vyviedla, ďakujeme.

2. Ja len, že zomreli štyria ľudia, ktorí zomrieť nemuseli, keby nedošlo k zlyhaniam štátu. A prezidentka nič. Pamätáte si, ako nazýval takéto úmrtia opozičný poslanec Matovič - odvrátiteľná smrť. A pálil sviečočky... Keby Matovič nechal testovať zamestnancov domovov sociálnych služieb, ako ho žiadali, štyria ľudia mohli žiť. A tu sa odrazu všetci tvárime, že nikto nenesie zodpovednosť?

3. Župan Droba z SaS ďalej ostáva vo funkcii. V jeho zariadení zomreli štyria ľudia a on nič. Žiadne vyvodzovanie politickej zodpovednosti. Nič. Matovič takisto nič, vyhovára sa na opatrovateľky ako posledný zbabelec. Minister zdravotníctva Krajčí to isté. V tomto štáte nikto za nič nenesie zodpovednosť.

4. Všetci strkajú hlavu do piesku a pritom nesú jasnú politickú zodpovednosť za smrť nevinných ľudí. A Čaputová ich všetkých kryje.To na toto volili ľudia Čaputovú - aby robila hovorkyňu vlády?

5. Koalícia má už iba niekoľko dní na predloženie Programového vyhlásenia vlády. A stále nič. Sulík potvrdil, že pri tvorbe programu vlády vládne chaos - ako vo všetkom. Ako to spieval Sex Pistols? Anarchy in the Slovak Republic?

6. Celá koalícia sa zredukovala na hádky Matoviča a Sulíka. Kiskova strana neexistuje - vyparila sa ako gáfor. Keď vás jedného dňa poriadne prepleskne život, spomeňte si na Kisku a hneď sa vám uľaví - nikoho tak neprepleskli tieto voľby, ako tohto popradského tragéda. Ten chlap proste zmizol - a čo je na tom najzúfalejšie, nikto ho nehľadá. On nikomu nechýba.

7. Sme rodina nemá čas na politiku, lebo potrebuje šupnúť funkciu všetkým svojim rodinným príslušníkom. Ešte je tu nejaký Pčolinský, ktorý nemá teplé miestečko?

8. Kollár ďalej nezvestný. Naposledy sa nechal počuť, keď arogantne porušil výnimočný stav a z Bratislavy si išiel užiť dovču na Donovaly. Lebo však ľudí treba terorizovať, že nemôžu cestovať z okresu do okresu a papaláši majú na saláme. Demokracia á la Boris.

9. Matovič na svojej tlačovke o programe vlády označil priamu demokraciu a otázku referenda za "prkotinu" a "hlúposť". Ja len, že tým poprel všetko, na základe čoho sa vyšvihol k moci - je tam a odrazu sú jeho programové priority prkotinky. Jemu zjavne nedopína, že toto je totálny podvod na voličoch.

10. Situácia v rómskych osadách sa vláde absolútne vymkla spod kontroly. A ako vždy - nikto nenesie zodpovednosť. Keď bývalý splnomocnenec pre Rómov upozorňoval na problémy, Matovič ho odbil, že jeho poskok Pollák všetko vyrieši. Dnes tie slávne "riešenia" vidíme - nákaza sa šíri ako mor. A všetci netrpezlivo čakáme na Matovičovu tlačovku, ako zo všetkého zase obviní Fica a Pellegriniho.

Tu už končí všetka sranda, priatelia. Kvôli neschopnosti vlády už umierajú ľudia.

A médiá nič - na tlačovkách Matoviča hryzkajú slabúčko ako šteniatka čivavy. Žiadna kritika, žiadne volanie po zodpovednosti, novinárska dravosť asi ako v Saudskej Arábii, nič. To si ich už Matovič stihol všetkých kúpiť, ako plánoval?

Toto neskončí dobre. Rútime sa do záhuby.




Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2598193587085871