Čo týždeň dal - R. Eliáš

10.03.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

1. Z lásky k Slovensku. Pamätáte si tento slogan Kauflandu? Ten Kaufland má proste SaS-ka vo svojej DNA. Ťahá sa to s nimi od čias politického tragéda Galka, keď sa z riaditeľa bratislavskej pobočky tohto hypermarketu, stal minister obrany, ktorý tieto voľby “valcoval” s Demokratickou stranou ? Mimochodom ich 4194 hlasov a 0.14% je úchvatné čislo. Obzvlášť so štyrmi úradujúcimi poslancami na kandidátke ??‍♂ Úprimne gratulujem všetkým malým ľavým, či pravým stranám, že ich dokázali preskočiť ? Zakladatelia Demokratickej strany z roku 1944 sa v hrobe obracajú. Ale poďme k veci. Presne ten istý slogan “Z lásky k Slovensku” momentálne aplikovala ďalšia Femme fatale zo SaS-ky, Nicholsonová. Najprv sa na kandidátke SaS-ky za Slovensko dostala do Europarlamentu. Potom prerušila v SaS-ke členstvo. A teraz opäť za SaS-ku kandidovala do NR SR. No keďže sa jej na Slovensku neujde zaujímavý flek ako napr. predsedníčka parlamentu alebo ministerka, opäť sa sprace do Bruselu. Nepochybujem o tom, že po vstupe SaS do vlády sa aj jej kurz a vzťah ako inak, z čistej lásky k Slovensku zmení a z mafiánskeho štátu budeme zrazu najväčšia demokracia v galaxii ?‍♂

2. To bolo rečí, keď Peter Pellegrini nezavolal Matoviča na stretnutia krízového štábu k téme koronarovírus. Pýtam sa, načo? Dnes sa Matovič nechal počuť, že Ministerstvo zdravotníctva aj tak nikto nechce. Kde je teraz tá samozvaná a “zodpovedná odborníčka” na zdravotníctvo, saskárka Cigániková? Kde sú jej múdrosti ako pomáhať a riešiť problémy tohto rezortu? Prišiel jeden väčší problém a všetci strkajú hlavy do piesku. Kde sú teraz ďalší odborníci od Kollára či Kisku, ktorí kým boli v opozícii mali odpovede na všetko? Zatiaľ od nich počujem len to, že idú rozhodovať, koho treba zatvárať. A to s konštruktívnym riadením štátu nemá nič spoločné. Mne to skôr pripomína totalitu!

3. Kiska sa pre Matoviča a Kollára stal obyčajnou handrou. Proste budúci koaliční partneri ? Bývalý prezident je pre nich také piate koleso na voze, ktoré už ani nevie, ako sa má na ich spoločných stretnutiach tváriť a tak radšej trávi čas v Poprade. Na druhej strane Matovič si je vedomý toho, že nemá šajnu, čo sa za jeho Oľano dostalo do parlamentu, preto neriskuje a čaká na psíka Kisku, ktorému hodí nejakú tú kostičku, o ktorú on sám vlastne ani nestojí, ale keďže už sľúbil funkcie takým ako Remišová a Šeliga, ktorý figuroval vo firme oligarchu alebo Ledecký, ktorý okrem toho “zlého” Smeru bol aj kandidátom na poslanca za HZDS, bude zaujímavé čakať, kto ustúpi ? Keď má s týmito Kiskovými esami problém už aj Matovič, Kiskovi ostáva len nedať najavo poníženie, podobne ako jeho zbytočnosť. Ja len dúfam, že sa neobjaví ďalšie video, v ktorom Kiska nasľuboval funkcie aj Šuligovi s Reichelom, ktorí sa o chvíľu ozvú, že aj oni chcú miesto vo vláde ?

4. Oľano 2020 = SDK 1998. Poznáme aký osud a stabilitu ponúkla vtedy najsilnejšia vládna strana Mikuláša Dzurindu. Pomiešal jablká s hruškami a rozsypalo sa mu to skôr ako začali. Rozbuškou v Matovičovom hnutí tých najobyčajnejších ľudí bude určite Kresťanská únia. Pani bývalá europoslankyňa Anna Záborská, ktorá bola ešte donedávna veľká kadeháčka, až do momentu pokiaľ ju Hlina neodstavil, povedala o Igorovi Matovičovi, citujem: “Je to politik, ktorý podriadi všetko tomu, aby sa o ňom písalo na prvých stránkach novín. Je nezodpovedný hazardér. To, čo Igor Matovič predvádza nie je politika, ale cirkus. Takáto arogancia politikov ako on, je skutočným dôvodom pre nárast podpory fašistov”. Záborska dodala, že Matoviča sa to dotklo a zrátal jej to. Zrátal jej to asi tak, že jej ponúkol 4. miesto na kandidátke Oľano a pani Anka zmenila názor ?‍♂??‍♂ Ja asi fakt začnem veriť na zázraky. Je naozaj neuveriteľné ako sa tzv. kresťanskí politici dokážu meniť a obdivujem, že si vedia bez problémov vymodliť aj parlament ? Samozrejme pre dobro nás všetkých. Kresťanský Taliban ostáva v parlamente, tentokrát v jednom balíku s liberálmi ? Myslím, že o zábavu bude postarané.

5. Je zaujímavé, že liberálmi často znevažované sviatky, ktoré si strana SMER - SD pravidelne pripomína - MDŽ a Sviatok práce, prišli z Ameriky a nevznikli na základe spokojnosti a blahobytu, ale na základe vzbury tamojších pracujúcich. Len niektorí stále tieto sviatky spájajú s obdobím do roku 1989, aj keď vznikli oveľa skôr. My si naše ženy a pracujúcich vážime a budeme si tieto sviatky pripomínať, či sa to niekomu páči alebo nie ? Prajem vám úspešný týždeň. Myslím, že o zábavu bude opäť postarané ?


Zdroj: https://www.facebook.com/risoeliassmersd/posts/184620446313858