Ďakujem TA3 za psychologickú sondu do duše priemerného mafiána

04.06.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Vždy som rozmýšľal, ako asi tak rozmýšľali gangstri ako Pablo Escobar či kápovia Cosa Nostra. Dnes nám Boris Kollár v priamom prenose predviedol, čo sa takýmto ľuďom odohráva v hlavičke-makovičke.

1. Keď ho kritizuje trojnásobný bývalý premiér Robert Fico, ktorý sa stretával s ruským aj americkým prezidentom, tak je to pre neho pes, ktorý po ňom šteká. Pcha, však on je provinčný kápo, ktorý sa stretával s Piťom a so Žaluďom, kto má naňho!

2. Všetci ostatní sú psi, paráda, kedysi takýchto "psov" jeho kamaráti strieľali. Už len si nasadiť šušťáky z Prioru, na hruď tučnú zlatú reťaz a každý večer do postele nejakú pätnástku - takýto odkundes si ide otvárať ústa na trojnásobného premiéra.

3. Čo nám Borisko povedal ďalej. Klasické frázy o prázdnej špajze. A ako správny mafoš, Borisko to okorenil - vraj sme im zanechali "holý zadok". Moja malá sa začala pred telkou chichnať, že "holý zadok, haha, to čo hovorí ten ujo?". Fakt edukatívne - v nedeľu na obed nie je asi nič vkusnejšie, ako v telke hovoriť o zadkoch. Ale vysvetľuj to mafošovi.

4. Borisko síce nevie nič o ekonómii, ale zo všetkého najradšej mudruje - a preto si ako podobenstvo vyberie ten najhlúpejší príklad, aký môže a porovnáva našu akože "prázdnu špajzu" s Nemeckom. Zrovna s Nemeckom, ktoré má dramaticky vyšší dlh než Slovensko.

5. Jasné, je zopár krajín, ktoré majú nižší dlh, aj keď ich fakt v eurozóne nie je veľa. Ale Borisko si ako úplný pako vyberie zrovna Nemcov ako príklad plnej špajze. Perfektné. Ale som si istý, že presvedčil všetkých svojich mafiánskych kamarátov, ktorých škola života nenaučila písať, čítať, počítať, ale kradnúť, klamať a strieľať. Tí mu to zožerú aj s navijákom.

6. Voľná nedeľa vraj podľa Boriska položí slovenskú ekonomiku. Sami reťazce síce hovoria, že v nedeľu sa im neopláca mať otvorené, a že ľudia si aj tak nakúpia skôr či neskôr, takže o nič neprídu a plat predavačky je mesačný a aj tak musí dôjsť do roboty určitý počet dní aj bez nedieľ, čiže ona na tom len získa - ale to Boriska nezaujíma.

7. Boriska nezaujíma, že to chce 85% ľudí. Nezaujíma ho, že to chcú samy predavačky. Nezaujíma ho, že to chcú odbory. Nezaujíma ho, že ako údajný konzervatívec by to takisto mal chápať. Nie - on ďalej zrádza svojich voličov, tak ako pri trinástych dôchodkoch, tak ako pri mimovládkach, tak ako pri zahraničnej politike.

8. Borisko len straší ako nejaký bratislavský vekslák spred Prioru z roku 1990, že to položí ekonomiku. Keby sa radšej pozrel do Rakúska, ktoré je už desaťročia v úplných ekonomických troskách, lebo majú obchody v nedeľu zatvorené - že áno. Kto by neveril.

9. A aby to Borisko zaklincoval, tak ukázal prednú stranu svojej vzácnej ručičky a povedal, že to jeho dlaň a že keď na nej chlpy nerastú, tak ani nebudú. To je tiež pozoruhodné zistenie. Mafiáni žijú v presvedčení, že dlaň majú na opačnej strane ruky. Opakujem, dnes nám TA3 priniesla dôležitú psychologickú sondu do duše mafiánov.

10. Boris, Boris, ja viem, že tvoje predvolebné heslo bolo, že nerozmýšľaš mozgom, ale predsa len by nebolo na škodu to občas skúsiť hlavou a nie tým dole, čomu hovoríš "srdce".

Papa




Zdroj:  https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2636749683230261