Definitívne potvrdené!

13.07.2023 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Slovensko nemá nič vlastné na protivzdušnú obranu. Všetko funkčné prezidentka a vláda darovali Ukrajine. Tomu sa hovorí sabotáž.

Veľmi pozorne som sledoval celý priebeh summitu NATO vo Vilniuse a naše stanoviská k zvyšovaniu výdavkov na obranu a členstvo Ukrajiny v NATO sme jasne a otvorene komunikovali. Čakali sme, s čím príde domov prezidentka SR Z. Čaputová, pokiaľ ide o protivzdušnú ochranu SR, pretože súhlasila s dôslednou kanibalizáciou našej armády v prospech Ukrajiny. 

Čaputová s Matovičom a Hegerom darovali Ukrajine plne funkčný systém protivzdušnej ochrany S-300, ako aj bojaschopné stíhačky MIG-29. Dodávky nových lietadiel F-16 sa odkladajú a SR je odkázaná na služby českých, poľských a maďarských lietadiel.

Zapožičané systémy protivzdušnej ochrany Patriot sa zo SR sťahujú, sme odkázaní na taliansky systém, ktorý  nespĺňa požadované parametre. A vláda Z. Čaputovej si do svojho programu dala záväzok modernizovať systémy protivzdušnej ochrany, čo po slovensky znamená, kúpiť tak za jednu miliardu, možno viac, nový americký systém Patriot.

Dnes vo Vilniuse prezidentka použila veľa cudzích slov. Je jasné, že ide domov s veľkou hanbou a s prázdnymi vreckami. Vôbec nie je zrejmé, ako si SR v najbližších rokoch bude riešiť protivzdušnú ochranu. 

Vaše reči, pani prezidentka, o koordinovanej ochrane z jedného miesta a podobné rétorické cvičenia ste si mohli odpustiť. Slovensko nemá nič vlastné, žiadne lietadlá, žiadne systémy na protivzdušnú ochranu. A tento stav bude ešte dosť dlho pretrvávať. Tomu sa hovorí dokonalá sabotáž.



Zdroj: https://www.facebook.com/robertficosk/posts/pfbid0gCcRvotJvzwwzvt5JCCagQeNwbn3ckaPoRdXFmsmniAhCtuVFqsoi6HoD4cnbrG2l