Dva svety

22.04.2021 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

O Rusoch miestni krikľúni hovoria, že tam nemajú demokraciu. A vraj u nás jej máme na rozdávanie. Tak sa na to pozrime. 

1. V Ruskej federácii predstúpi prezident Vladimír Putin pred parlament a svojim štátnickým príhovorom spojí celý národ. 

2. U nás vládna väčšina zareže parlamentnú schôdzu, ktorú na dnes zvolal Smer, lebo je až taká arogantná, že sa nechce s nikým rozprávať ani len o opatreniach proti Covidu.

3. Presne to sa teraz stalo. V situácii, kedy mohla vláda predstúpiť pred národ a v parlamente zviesť vecnú diskusiu o tom, čo sa urobilo, čo sa neurobilo a čo sa bude robiť, aby viac neumierali ľudia - nie, oni kašľú na občanov, kašľú na všetko. 

4. Ďalej budú ľudí nasilu testovať, ďalej budú prihrávať kšefty svojim blízkym, ďalej budeme mať najnižšiu štátnu pomoc firmám a zamestnancom v EÚ, ďalej budú predlžovať núdzový stav. Bez diskusie, bez parlamentnej schôdze, bez ľudí. 

5. A hlavne, že oni budú vrieskať po Putinovi, že nie je demokrat. On sa ale na rozdiel od Hegera, Matoviča či Čaputovej nebojí predstúpiť pred parlament. On sa nebojí ponúknuť víziu pre svoj národ. 

6. Naša vláda si ku všetkému potrebuje vypýtať súhlas americkej ambasády. V Rusku sa nikoho nepýtajú - prezident Putin bráni svoj národ a jasne hovorí, že Západ nesmie prekročiť červenú čiaru, lebo odpoveď bude strašná. Tomu sa povie - suverenita.  

7. Darmo budú tí naši veľkí "demokrati" útočiť na Putina, že nie je demokrat - však ani len nevedia schváliť demokratickú schôdzu o Covide. Vykrikujú, vraj Putin zakazuje demonštrácie, no sami držia ľudí doma a zakazujú protesty. 

8. Kričia, vraj Navaľnému hrozí smrť, ale nepovedia, že u nás už takto vo väzbe kvôli nim zomreli dvaja nevinní ľudia a jeden z nich bol generál Lučanský, hrdina, ktorý bojoval s mafiou. 

9. Že slovenské väzby premenili na Guantanámo, to im nevadí, ale keď sa Navaľnyj dobrovoľne hodí na diétku, robia z toho svetový škandál. 

10. Nech sa radšej tí naši veľkí demokrati pozrú do zrkadla, nech sa idú pozrieť na Juliana Assangea, nech prestanú vrieskať po Rusoch, kým si neupracú doma. 

11. Vyčítajú Putinovi to a ono, ale nevadí im, že Američania chystali atentát na hlavu štátu - na bieloruského prezidenta Lukašenka. To akože toto je najnovší spôsob robenia medzinárodnej politiky? 

12. Nepáči sa nám iránsky generál, zavraždíme, nepáči sa nám Lukašenko, zavraždíme... Aj u nás budú naši drahí priatelia vraždiť, keď budú potrebovať? 

13. Kričia po Rusoch kvôli nejakému 7 rokov starému prípadu bez akýchkoľvek dôkazov a logiky, ale že chceli sami zavraždiť lídra iného štátu, to je akože v poriadku? 

14. Pri všetkej úcte - dnes sa v priamom prenose ukázalo, že Slovensko viac nemá s demokraciou nič spoločné. Naša vláda je tá posledná, čo môže krivého slova povedať na Rusko. 

15. Ten rozdiel bije do očí. Rusko má vlastného suverénneho prezidenta, z ktorého srší múdrosť a sebavedomie, kým Slovensko nemá ani vlastnú prezidentku, ani svojprávneho premiéra - len partiu nevzdelancov, ktorí sa boja ľudí. Vy sa môžete od Rusov demokracii len učiť, milí moji.

Srdečne pozdravujem z parlamentu, priatelia, nebojte, bojujeme ďalej - proti testom, proti rusofóbii, proti diletantskej vláde. 

A aha, akú peknú bustu som našiel u seba v kancelárii



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2932850173620209