Európska komisia dnes opäť urobila necitlivé vyhlásenie, ktoré znižuje dôveryhodnosť celej Európskej únie

17.04.2023 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Európska komisia (EK) dnes opäť preukázala necitlivosť k záujmom individuálnych členských štátov EÚ, keď pokarhala Poľsko a Maďarsko za ich rozhodnutie zakázať dovoz obilia a ďalších poľnohospodárskych produktov z Ukrajiny. EK namiesto toho, aby s týmito členskými krajinami konzultovala ohrozenie poľských a maďarských poľnohospodárov a spotrebiteľov, striktne formálne uviedla, že záležitosti obchodu patria do pôsobnosti európskych inštitúcií a že jednotlivé členské štáty nemajú právo prijímať takéto jednostranné opatrenia.

EK poctivo pracuje na svojej deštrukcii a na znižovaní dôveryhodnosti EÚ ako celej v očiach verejnosti, čo je pre SMER – SSD neprijateľné. Slovensko čelí rovnakému problému ako Poľsko a Maďarsko. Lacné obilie a iné produkty z Ukrajiny deklasujú našich prvovýrobcov, čo je ale nebezpečnejšie, ich kvalita ohrozuje zdravie spotrebiteľov. Ak by som aj formálne akceptoval, že na zákaz dovozu je treba súhlas EÚ, pýtam sa, čo sa musí stať, koľkým ľuďom treba zničiť zdravie nebezpečnými poľnohospodárskymi produktmi z Ukrajiny, aby sa EK rozhýbala?

Argument „lebo Ukrajina“ na Slovensku nefunguje a ani nebude fungovať. Opakujem, ak by SMER – SSD bol vo vláde, okamžite by prijal opatrenia na zákaz dovozu lacných a nebezpečných poľnohospodárskych produktov z Ukrajiny. A to aj za cenu tvrdej výmeny názorov s EK, ktorá doslova ignoruje vážne porušovanie ľudských práv a právneho štátu na Slovensku, hoci je si ich plne vedomá.



Zdroj: https://www.facebook.com/robertficosk/posts/pfbid02jqmsCjioFtEv3suJP9wcArmYYHkVQhCHv1FithTt9TpNmydf2efv3AjugfBaXsqfl