Jozefa Banáša si vážim ako mimoriadne múdreho človeka a skvelého spisovateľa.

25.07.2019 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Jozefa Banáša si vážim ako mimoriadne múdreho človeka a skvelého spisovateľa.

Prakticky každý rok kupujem na Vianoce rodičom jednu z jeho kníh. A v lete sa občas stretneme na dovolenke pri bazéne a hodíme reč.

PRAVDA O RUSKOM KRYME

Tentoraz mi rozprával svoje zážitky z Krymu, bol tam nedávno písať reportáž. Asi sklamal všetky rusofóbne slniečka, pretože potvrdil, že ľudia na Kryme sa majú dobré, nikto ich neterorizuje a sú radi, že patria k Ruskej federácii.

Ja viem, pravda niekedy bolí - podľa všetkých západných médií predsa na Kryme panuje Putinov teror, ľudí na uliciach upaľujú zaživa ruskí zelení mužíci a obyvatelia Krymu zo všetkého najviac túžia po opätovnom splynutí s Ukrajinou, aby im nacionalisti z Kyjeva mohli zakazovať rozprávať po rusky a aby ich Pravý sektor mohol prenasledovať a vraždiť... Ako inak.

DAJTE PRIESTOR BANÁŠOVI, NEBOJTE SA PRAVDY

Jozef Banáš sa na vlastné oči išiel presvedčiť, ako to je naozaj. A ja osobne si myslím, že by jeho hlas mal zaznieť aj vo verejnoprávnej televízii - nech ľudia na Slovensku konečne môžu počuť aj iný názor a nielen dokola furt Dulebu, Smatanu, Klusa a Schutza s tými ich slaboduchými blábolmi z manuálov CIA.

To, že Rusko je bububu a Ukrajina je ňuňuňu sme už počuli miliónkrát. Možno by sa patrilo dať priestor aj niekomu, kto na Kryme reálne bol a rozprával sa s ľuďmi.

NA ČO ČAKÁ RTVS?

Veď o tom majú byť verejnoprávne média - mali by ponúkať vyvážené informácie, nielen západnú propagandu.

Čudujem sa, že Banáša nezavolajú do televíznych diskusií o Kryme, určite by to stálo za to. Ja som ho počúval s veľkým záujmom a jeho zážitky z Krymu odporúčam všetkým - hovorí o nich v alternatívnych médiach.

LIBERÁLNE JEDNOBUNKOVCE VŠADE VIDIA LEN PUTINOVÝCH AGENTOV

Neočakávam, že jeho reportáž uverejnia v SME či v Denníku N. Nie je to v záujme Penty ani Esetu.

A ruku na srdce - v liberálnych médiách robí taký intelektuálny odpad, že od nich nemá zmysel očakávať, že by dali priestor čomkoľvek inteligentnejšiemu ako je Tódová či Hanzelová. Od tých možno očakávať akurát tak hejtovanie Smeru a zaľúbené ódy na Čaputovú a pedofilov.

Ale RTVS predsa musí byť iná. Tá zo zákona musí ponúkať nezávislé správy a nie korporátne nezmysly Penty a Esetu.

Banáš patrí k najčítanejším slovenským spisovateľom, má politické skúsenosti, intelektuálnu autoritu a je uznávanou osobnosťou, ktorej názory sa oplatí poznať. Aj o Kryme.

PRAVDA SA HĽADÁ - NEZVESTUJE

To, že liberálna kaviareň piští, že je to konšpirátor a ruský agent, to je v poriadku. Všetci, čo máme iný názor, sme podľa nich konšpirátori a ruskí agenti.

A riadi nás priamo Putin a doma skladujeme tony novičoku, aby sme zničili slobodu, demokraciu, pravdu a lásku. To je predsa jasné každému liberálnemu jednobunkovcovi.

Ale všetky vyššie formy života s IQ nad 60 si obvykle pri tvorbe názoru potrebujú vypočuť aj iné názory a nepotrebujú každého, kto nie je rusofób a liberál, odstrkovať ako extrémistu.

Názory sú rôzne a verejnoprávna televízia je tu od toho, aby ponúkala pluralitu, nie jednu jedinú ideológiu.

MÁM SEN...

Chcel by som, aby sa už konečne prestali šíriť lži o Rusku.

Chcel by som, aby už konečne prestali ľudí s iným názorom ostrakizovať a spoločensky likvidovať.

Chcel by som, aby si verejnoprávne média plnili svoje funkcie.

A chcel by som popriať Jozefovi Banášovi, nech ďalej bojuje za pravdu. To máme spoločné. Že bojujeme s hlupákmi a baví nás to.

Snáď sa na Krym čoskoro dostanem aj ja. Veľmi sa na to teším.


Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2360772970827935