Karpatský liberalizmus prináša studený závan totality

16.07.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Určite sme si už zvykli, že pravica na Slovensku jedno hovorí a druhé robí. Ak niekto čítal knihu od George Orwela 1984 chápe o čom hovorím. V tejto knihe je perfektne vykreslené ako dokážu zákerné elity manipulovať s ľuďmi. Dobro je zlo, láska je nenávisť, vojna je mier a čierna je biela. Podobnosť so Slovenskom čisto náhodná. Tiež tu máme politickú stranu, ktorá sa označuje za liberálnu (SaS), ale svojim správaním dokazuje, že jej mentalita je v hlbokých časoch totality.

Lucia Nicholsonová, jedna z vedúcich osobností karpatského liberalizmu, zažalovala Ľuboša Blahu kvôli jeho názorom, ktoré sú však v demokratickej spoločnosti úplne legitímne. Na Slovensku máme jedno pekné príslovie – „kto je spravodlivý, nech hodí kameňom.“ Pani Nicholsonová spravodlivá nie je, preto nemá právo hádzať žiadnymi kameňmi, v tomto prípade formou trestných oznámení.

Je veľmi smiešne, že pani, ktorá chcela sterilizovať rómske ženy a spolu so svojou stranou presadzuje znižovanie sociálnych štandardov občanov a oslabenie zamestnancov, ide dnes súdiť ľudí, ktorí sa proti demokracii a ľudským právam v ničom neprevinili. Práve naopak. Ľuboš Blaha už dlhé roky bojuje za zlepšovanie sociálnej situácie občanov, za lepšie postavenie a práva zamestnancov a rovnako tak aj za národnú suverenitu a zdravý rozum v medzinárodných vzťahoch.

Slovenský liberalizmus má k skutočnému liberalizmu asi tak blízko ako severný pól k južnému. A rovnako ďaleko má strana SaS aj k slobode a solidarite. Ak je SaS naozaj za slobodu, tak prečo kriminalizuje iné, legitímne názory? Ak je SaS naozaj za solidaritu, prečo ignoruje bežných ľudí a zamestnancov a sústredí sa výlučne na podporu bohatých a biznismenov?

Odpoveď je jednoduchá, SaS používa slová ako sloboda a solidarita len ako marketingový trik. Oni pojmom sloboda alebo solidarita vôbec neveria, ide im len o získavanie hlasov a presadzovanie tvrdej neo-konzervatívnej ekonómie, ktorá oslabuje štát, podporuje len trh a znižuje práva zamestnancov. A rovnako tak má strana SaS veľmi ďaleko od skutočného liberalizmu. Toto zavádzanie je však vecou, ktorú by mali SaSke zrátať jej voliči.

Osobne mám veľký strach, ak sa v demokracii kriminalizuje sloboda slova a prejavu, manipuluje sa s verejnosťou, politizuje sa polícia a súdy a postupne sa zavádza totalita. Ľuboš Blaha je posledný, kto si zaslúži kritiku. Tú si zaslúži krajne pravicová vláda Igora Matoviča, ktorá ničí základné princípy právneho štátu a poškodzuje dobré meno Slovenska v zahraničí a druhou rukou demontuje sociálny štát a ohrozuje sociálnu situáciu miliónov ľudí na Slovensku.



Zdroj: https://www.facebook.com/generaciamladejlavice/posts/3253983018160310