Kiska je papaláš originál!

19.07.2019 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Koľko sa toho popísalo o ochranke Roberta Fica. Napriek desaťročnému pôsobeniu na poste premiéra a hlboko zasiatej nenávisti do veľkej časti spoločnosti voči všetkému čo súvisí so Smerom - SD sa našlo veľa “bezpečnostných expertov”, ktorí sa k tejto téme vyjadrovali, pričom ani netušili čo všetko štátna ochrana obnáša.

Preto by som očakával, že s rovnakým záujmom sa stretne aktuálny návrh poslanca Mostu - Híd Petra Kresáka na dočasné pozastavenie benefitov prezidenta po skončení mandátu v prípade keď chce zostať aktívnym politikom. Autor zjavne reaguje na situáciu okolo Andreja Kisku, ktorý si po opustení prezidentského úradu založil stranu a chce kandidovať v parlamentných voľbách. Podľa súčasnej legislatívy mu však zostáva titul prezident, čo nie je až taký problém, ale aj limuzína s ochrankárom a doživotná renta vo výške poslaneckého platu.

Ak by sa Kiska dostal do parlamentu mal by dva platy a na rozdiel od iných poslancov aj štátnu limuzínu a ochranku. Je preto prirodzené, že tento nepomer chce odstrániť nová legislatívna iniciatíva.

Kiskova reakcia na seba nenechala dlho čakať. Okrem arogantného tónu voči Kresákovi sa vyjadril aj k obsahu návrhu. Dva platy by vraj nikdy nechcel a svoj prezidentský aj tak rozdával ľuďom. Na prvý pohľad výnimočné, ale pozrime sa na to bližšie. Dva platy nemôže mať žiadny iný poslanec, lebo podľa zákona aj keď zastáva viac verejných funkcií nárok má len na jeden plat. A k tomu rozdávaniu. Je pravdou, že Kiska ako prezident rozdával svoj plat, ale už tají, že na súkromných cestách vládnym špeciálom prelietal niekoľkonásobne viac peňazí daňových poplatníkov. Bolo to ďaleko cez jeden milión eur. Svoj ctený prezidentský zadoček dokonca nedokázal naložiť do auta ani keď si potreboval odskočiť na tenis z Popradu do Košíc. Aj vtedy mu museli pristaviť vládne lietadlo.

Ešte viac pokrytecky vyznieva jeho vyjadrenie k ochranke. Vraj “ja som si ju nevybral, polícia koná podľa zákona, ja to môžem len rešpektovať”. Nie, Andrej Kiska má aj inú možnosť a on o nej dobre vie. Môže sa ochranky vzdať. Ale to neurobí, lebo papalášizmus má v DNA. On je papaláš originál!


Zdroj: https://www.facebook.com/ErikTomasSR/posts/389260455051293