KRITIKA, VECNÁ, OBJEKTÍVNA, BY MALA MAŤ ISTÉ PARAMETRE A PRAVIDLÁ

10.12.2019 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Kritika zo strany médií je súčasťou politického diania a musíme s ňou rátať aj my politici. Kritika, vecná a objektívna, by mala mať isté parametre a pravidlá. Inak sa stáva len nenávistným prejavom neobjektívnosti jej tvorcu. Stáva sa pomaly pravidlom, že malá časť novinárov sa k takýmto prejavom prikláňa. Žiaľ. Lebo sloboda, akákoľvek, predpokladá aj mieru zodpovednosti. Platí to pre všetky slobody, aj slobodu slova.

Snem Smeru bola naša politická akcia. Organizujeme ho každý rok. Tento začal smutne, predseda strany mal vážne zdravotné problémy. Napriek tomu pred médiá prišiel, aby im vysvetlil dovody, pre ktoré musí odísť do nemocnice. A že vyzeral naozaj v kritickom stave uzná každý súdny človek, bez ohľadu na fakt či Roberta Fica “má alebo nemá rád”.

Peter Pellegrini mal teda na sneme hlavný príhovor. Bol plný emócií, presvedčenia, hovoril aj o zlyhaniach, o potrebe zmeny a vízii do budúcnosti.

Práve preto ma dnes naozaj sklamali niektorí komentátori.

Rešpektujem, že Smer nie je “favoritom” pravicových médií. Rešpektujem to rovnako, ako rešpektujem slobodu slova.

Čo sa rešpektovať nedá, sú politicky nekorektné a aj politologicky iracionalne predstavy, ako líder kandidátky a predseda vlády za Smer má svoj politický prejav na slávnostnom sneme strany venovať kritike predsedu strany, ktorého pár minút predtým odviezli do nemocnice.

Peter Pellegrini sa svojej úlohy zhostil dostojne a zodpovedne.

Robertovi Ficovi prajem aby sa uzdravil.


poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Beňová


Zdroj: https://www.facebook.com/monikabenovaep/posts/10151295844169969