KŠEFT NA ÚKOR ZDRAVIA SLOVÁKOV? BUDETE SA POTIŤ PÁN SULÍK...

12.03.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Začnem testom, ktorý mi napadol a je aj v grafike pod statusom.

Otázka : Prečo volal Sulík do Zornice?

A. Ako vášnivý zberateľ rúšok sa snažil do svojej bohatej zbierky získať aj tie so striebornými vláknami

B. Chcel si kúpiť nové košele, keďže hlavne na ich výrobu sa špecializuje Zornica.

C. Chcel dohodiť kšeft inej, sebe blízkej firme.

Správnu odpoveď už nechám na vás. Pre tých nerozhodných ponúkam pár pomôcok.

Riaditeľ Zornice Igor Maukš povedal, že mu volal Sulík a odhováral ho od podpisu zmluvy so štátom na dodanie ochranných rúšok, ktoré má firma vyrábať v súvislosti s koronavírusom. Sulík po počiatočnom váhaní telefonát priznal, ale vraj len “zisťoval podmienky a okolnosti výroby rúšok”.

Už samotné vysvetlenie telefonátu vyznieva podozrivo, lebo “zisťovanie podmienok a okolností výroby rúšok” pôsobí doslova ako príprava podnikateľského plánu. Obraz o Sulíkovom správaní dotvára aj reakcia pána Maukša na jeho zvedavosť, či podpíše spomínanú zmluvu : “Čo vás je do toho!”

Presne tak. Čo je Sulíka do toho, čo a komu chce firma dodať ? Zvlášť ak ide o materiál, ktorý môže zachrániť životy. Sulík nie je ani člen krízového štábu, ani minister, dokonca ešte stále ani len člen vládnej koalície, ktorá nesie zodpovednosť za štát.

Tak o čo vlastne Sulíkovi išlo? V kuloároch sa hovorí, že mal mať záujem pretlačiť inú firmu na výrobu týchto rúšok. Spomína sa aj konkrétny názov firmy, ale zatiaľ ho neuvediem, lebo je potrebné si ešte nejaké detaily overiť. Môžem len povedať, že sa v minulosti spomínala v rôznych pochybných tendroch.

Ak by sa podozrenia voči Sulíkovi potvrdili, cynizmus pre neho tak typický, by mal v tomto prípade až dve roviny. Zdravotnú a sociálnu. Uprednostnil by sa kšeft pred zdravím Slovákov a práca by sa zobrala firme, ktorá je na pokraji zatvorenia a táto zákazka jej a najmä ľuďom, ktorí v nej pracujú, významne pomôže.

Takže pán Sulík, budete sa potiť, lebo my sa budeme pýtať ! A pevne verím, že sa pridajú aj média, ktoré túto závažnú informáciu zatiaľ prešli len vlažne (čo by sa dialo so Smerákom keby mal takýto telefonát...) A potom Vám pán Sulík nepomôže ani bozkávanie mikrofónu.




Zdroj: https://www.facebook.com/ErikTomasSR/posts/534810013829669