Matovič je už naozaj zúfalý a preto vyťahuje rómsku kartu ?

09.04.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Podľa jeho vyjadrenia sa Peter Pelleg rini mohol dopustiť trestného činu, keď nedal Rómov do karantény. Matovič týmto vyjadrením urobil z Rómov ľudí nie druhej, ale tretej kategórie.

Viete si predstaviť, že pred mesiacom by začala vláda Petra Pellegriniho zatvárať do karantény iba rómske osady? Peter Pollák a mimovládky by sa asi zbláznili a vtedajší premiér by bol najväčší rasista na svete.

Včera si Matovič odskočil urobiť teatrálny výlet na Spiš ? Vraj ide riešiť karanténu v osadách. A viete čo sa tam deje dnes? Samosprávy a miestna polícia zažívajú peklo! Rómovia na jeho karanténu kašlú. Matovič to za 20 dní svojho vládnutia neriešil. Nedopustil sa preto náhodou trestného činu práve on? Keď vedel sprísňovať opatrenia v obchodoch a na cestách, prečo sa nerobili opatrenia aj v osadách? 20 dní bolo hádam dosť. Zrejme má slabých poradcov pre rómsku problematiku.

Zaujímavé je, že vo volebných miestnostniach osadníci disciplinovane volili hlavne Matovičovo OĽaNO, ktorého aktivisti sa pred voľbami v osadách radi ukazovali a “vysvetľovali”, čo všetko pre nich Matovič urobí.

A čo tu máme dnes? Nevedia si s nimi dať rady. Základ je, že na facebooku si Matovič dal pre Rómov urobiť krásny odkaz “BUĎTE ZDRAVÍ - AVEN SASTE”. Matovičove predvolebné sľuby ho dobehli expresne rýchlo ?



Zdroj: https://www.facebook.com/risoeliassmersd/posts/208581073917795