MATOVIČ V PONOŽKÁCH ČAKÁ KÝM BUDÚ ĽUDIA NA DLAŽBE!!!

29.03.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Igor Matovič včera na tlačovej konferencii priznal, že vláda nemá žiaden ekonomický plán na riešenie krízy. Chápete to???? Dokonca doslova povedal, že nevadí, ak firmy začnú vo veľkom prepúšťať, lebo až vláda bude mať plán, môžno si ľudí zoberú naspäť!!!
Pritom moc preberal v situácii, keď sa nemusel sústrediť len na zdravotnícku krízu. Vďaka našim rýchlym opatreniam a vďaka disciplinovanosti Slovákov (vďaka!!) sme totiž na tom veľmi dobre. Aj v susednom Rakúsku už niektoré jednotky intenzívnej starostlivosti začínajú pociťovať silný tlak, u nás máme na celom Slovensku len 4 alebo 5 pacientov v takomto horšom stave. Pretože sme včas reagovali.
A dokonca sme pripravovali všetko, čo ekonomicky bolo treba pripraviť.
Pripomeniem napríklad, ako makal Richard Raši a jeho úrad na tom, aby sa v tejto krízovej situácii podstatne zjednodušilo čerpanie eurofondov, do posledného dňa vyjednával s Bruselom a pripravoval opatrenia.
Nová vláda sa tak mohla zamerať na to podstatné, a na čo má mandát: oznámiť, ako bude zachraňovať ľudí a firmy.
Tento týždeň vlády v celej Európe oznamovali programy na preplácanie mzdy zamestnancom, ktorí sú doma. V susednej Českej republike vláda všetkým, čo sú kvôli kríze doma, ide zaplatiť 80 percent mzdy (zvyšok doplatí zamestnávateľ). V Rakúsku vláda garantovala, že všetci, ktorí kvôli kríze ostávajú doma, budú dostávať 80-90 percent mzdy. TOTO sú protikrízové opatrenia, nielen odklady daní a odvodov. A robia to tak všetci okrem Slovenska!!
Naopak, u nás prvé, čo ešte minulý víkend nová koalícia začala robiť, bolo, ako zjednodušiť prepúšťanie a ako oslabiť práva odborov!!!!!!!!!!

JE TOTO NORMÁLNE????? JE TOTO ZODPOVEDNÁ VLÁDA???



Zdroj: https://www.facebook.com/SutajEstokM/posts/143321620519764