Matovič zase stúpil do .....(vedľa)

05.06.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

“Núdzový” premiér Matovič je v niektorých disciplínach naozaj neprekonateľný. Úplne vyniká v tej pod názvom “Pokus - omyl”. Kvôli politickému marketingu je schopný vypustiť zo seba čokoľvek a keď zistí, že je to hlúposť, okamžite cúva s tým, že za všetko môžu iní, len nie on.

Najnovšie Matovič rozvíril pokojnú hladinu slovensko-maďarských vôd svojim ďalším “vydareným” statusom. Po stretnutí s predstaviteľmi maďarskej menšiny pri príležitosti 100. výročia Trianonu napísal, že je na seba hrdý, lebo “dohodol jednu skvelú vec”, o ktorej sa všetci dozvieme. Logicky vyvolal zvedavosť i očakávania Maďarov žijúcich na Slovensku. A v hlave už určite zrátaval ich potenciálne hlasy pre svoje hnutie.

Keď sa však v médiach prevalilo, že na stretnutí sa rozoberalo memorandum, ktorého očividným cieľom má byť autonómia na juhu Slovenska, vzplanuli vášne. Podpora národnostných menšín má byť automatickou súčasťou každej vyspelej demokracie, ale požiadavky ako zmeny v preambule ústavy, či vytváranie maďarského okolia sú tak necitlivo formulované, že museli väčšinu Slovákov zdvinúť zo stoličiek. Mňa teda určite.

Rýchlo si to uvedomil aj náš “dobrosrdečný” premiér. Odrazu zmenil svoju rétoriku a vyhlásil, že niektorí hostia pôvodne priateľského stretnutia vraj zneužili situáciu a “napľuli mu do ruky”.

Vráťme sa teda k tej základnej otázke, ktorú vyvolal sám Matovič. Čo také “veľké” dohodol pán premiér na stretnutí s Maďarmi keď sa to netýkalo memoranda? Som si istý, že odpoveď sa už nedozvieme. Matovič si jednoducho uvedomil, že stúpil do .....(vedľa) a zbabelo sa to bojí priznať.



Zdroj: https://www.facebook.com/ErikTomasSR/posts/584831442160859