Matovičov minister odovzdal VšZP Pente!

08.05.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Novým riaditeľom Všeobecnej zdravotnej poisťovne sa stal vraj v transparentnom výberovom konaní Richard Strapko, človek, čo pôsobil na vysokej manažérskej pozícii v penťáckej Dôvere.

Poďme si zosumarizovať, ako toto "transparentné" výberové konanie prebiehalo:

Ministerstvo ho vyhlásilo pred Veľkou nocou a uchádzači, mali len 4 pracovné dni, aby zohnali všetky potrebné doklady a pripravili kvalitný projekt. Ak však niektorí vedeli o výberovom konaní skôr, vedeli sa naň určite lepšie pripraviť a napísať naozaj dobrý projekt.

Ministerstvo takto vyhláseným výberovým konaním porušilo nieken vlastnú smernicu, ale aj zákon, ktorý jasne hovorí, že výberové konanie musí byť vyhlásené tri týždne vopred. Tu bolo 8 dní, z toho len 4 pracovné!

Prihlásilo sa viac ako 20 ľudí s rôznou kvalitou projektov. Koaličná šéfka zdravotníckeho výberu favorizovala dvoch ľudí blízkych koalícii, Martina Barta a Beátu Havelkovú. Tu je jej status: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2921811447903928&id=708006319284463

Minister však vybral človeka, ktorý robil pre poisťovňu Penty! Po internete koluje hodnotenie jedného z členov komisie, ktorý bývalého manažéra penťáckej poisťovne vyhodnotil ako najslabšieho kandidáta.

A vláda Igora Matoviča, vlastne Pentoviča, môže povedať, že plní programové vyhlásenie vlády, keďže systém jednej poisťovne sa začína napĺnať. Nie však v prospech štátu a nás všetkých, ale v prospech Penty. Toto je na uterák, pán minister?




Zdroj: https://www.facebook.com/riso.rasi/posts/3972754992749683