Matovičova koalícia uvažuje, že za nového generálneho prokurátora vymenuje Daniela Lipšica

04.05.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Je to celkom logické, veď Lipšic spĺňa všetky morálne a odborné predpoklady, veď posúďte sami:

1. Je až taký morálny, že ako minister požadoval basu natvrdo pre vodičov, čo zrazia niekoho na priechode, ale keď zabil takto človeka on, už odrazu postačila podmienka.

2. Je až taký morálny, že protikorupčných demonštrantov proti Gorile nechal rozohnať vodnými delami a svoj odpor voči Pente spečatil tým, že sa stal jej právnym zástupcom.

3. Je až taký kvalifikovaný na post generálneho prokurátora, že ani nikdy nebol prokurátorom a kvôli nemu by musel byť prijatý Lex Lipšic. Pochybnosti sú aj okolo jeho justičnej skúšky a titulu PhD.

4. Je až taký nezávislý, že bol v minulosti podpredseda KDH (mimochodom, v čase, keď poslanec KDH navrhol Dobroslava Trnku za generálneho prokurátora) a neskôr jeden z lídrov Matovičovej koalície OĽaNO-NOVA. No proste apolitickosť sama.

5. O jeho morálke svedčí aj to, že keď zavraždili advokáta Valka, údajne jeho priateľa, tak sa ako minister motal na mieste činu a potom právne zastupoval Valkovho vraha.

6. Ako minister vnútra nesie politickú zodpovednosť za to, že sa nedotiahla vražda hurbanovského primátora, ktorú údajne objednala Zsuzsová - nebyť tohto zlyhania, Zsuzsová nemusela vraždiť ďalej a Kuciak dnes mohol žiť.

7. Počas svojho ministrovania si Lipšic nechal za peniaze daňových poplatníkov zaplatiť prieskum verejnej mienky, aby zistil, či sa ľuďom páči. Vrcholom frašky bolo, že len 3,4 percenta opýtaných označilo Lipšica za slušného, čestného, seriózneho človeka. Karma.

8. Lipšic vo svojej nekonečnej transparentnosti dokázal ako minister nakúpiť policajné Fábie s radarmi za unikátnych 59 tisíc eur za kus. No proste šikula.

9. Objavilo sa podozrenie, že ako právnik dotknutej strany vynášal informácie zo živého spisu vraždy Kuciaka a že tým prostredníctvom Tódovej z Denníka N politicky likvidoval nepohodlných politikov.

10. A ako čerešnička na torte, po sieti koluje šteklivá komunikácia Daniela Lipšica s vrahyňou Zsuzsovou - zjavne ako budúci generálny prokurátor veľmi osobito vyšetroval podozrivú z Kuciakovej vraždy. Zlé jazyky hovoria, že ju vyšetril ozaj detailne.

No dobre, dobre, toto všetko sú Lipšicove temné stránky. Ale rozhodujúce je, že má jednu mimoriadne cenenú kádrovú vlastnosť:

V rokoch 1998-2000 prešiel prieplachom v USA, kde postgraduálne študoval. Odvtedy je verný americkej ambasáde.

Čo chcete viac?

Lipšicovi bývalí ministerskí poskoci sú dnes vysokí štátni úradníci - Krajniak je minister a Pčilinský šéf SIS.

Lipšicov politický kumpán Matovič je premiér, ktorý sa neustále vyhráža, že pozatvára nepohodlných opozičných politikov, vrátane ex-premiéra.

Je jedno, koho Lipšic zabil a čo všetko spáchal.

Oni presne takéhoto človeka potrebujú na generálnej prokuratúre.

Nová politická kultúra.

Gratulujeme.




Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2613515175553712