MATOVIČOVA SLADKÁ POMSTA SULÍKOVI: GALKO ŠÉFOM VOJENSKÝCH OPRAVOVNÍ!

11.05.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Matovič s ministrom obrany Naďom sa rozhodli oživiť ďalšiu politickú mŕtvolu. Za riaditeľa štátnych Vojenských opravovní Trenčín chcú vymenovať Ľubomíra Galka. Toho Galka, ktorého zo strany vyhodil Sulík a z politiky voliči. V posledných voľbách získala jeho strana biednych 0,14% hlasov a vyzeralo to, že v politike konečne definitívne skončil. Ale pre Matoviča je dobrý.

Sme v opozícii a aj by sme si užívali, ako opakovane Matovič verejne ponižuje podpredsedu vlády Sulíka. Ako Matovič vyčíta Sulíkovi nedostatok lojality k vláde a na oplátku „lojálne“ angažuje jeho úhlavného nepriateľa Galka. Ako Matovič cez médiá vyzýva Sulíka neodkazovať si cez médiá a ako sa vládna koalícia rozkladá sama zvnútra v priamom prenose. Vlastne, ako si ju rozkladá sám premiér.

Ale neužívame si to. Neužívame si to, lebo ide o toho Galka, ktorý ako minister odpočúval svojich najbližších spolupracovníkov. Odpočúval novinárov a dokonca i nejakého kamionistu, ktorý len náhodou išiel dlhšie za jeho limuzínou. Ide o toho Galka, ktorý za milióny nakúpil nepoužiteľné náhradné diely na vrtuľníky Mi-17, o toho Galka, ktorý nakúpil ako minister obrany pre armádu také pneumatiky, ktoré nesedeli na žiadne z armádnych vozidiel. A to nie sú zďaleka všetky jeho kauzy, za ktoré bol nakoniec z vlády predčasne vyhodený!

Na poníženie Sulíka je však dobrý. A to je len ďalší príznak toho, že autokratické rysy Matoviča dominujú čoraz viac. Každú nelojalitu bude verejne trestať, za každú kritiku sa pomstí. A obzvlášť v prípade, že kritik má pravdu! Dnes Matovič ponižuje Sulíka, ale zajtra príde na rad aj Kollár, či Remišová. Vláda bude vďaka patologickému správaniu premiéra neustále v polčase rozpadu, lebo dôležitejšie ako záujmy Slovenska bude to, aby bolo všetkým jasné, kto je tu šéf.

A to na začiatku ekonomickej krízy nie je pre Slovensko dobrá správa.



Zdroj: https://www.facebook.com/riso.rasi/posts/3987616844596831