Mimovládky s médiami zorganizovali štvavú kampaň proti právnemu štátu, no našťastie narazili na Ústavný súd

23.06.2023 Blogy, Videá Blogy, Videá

Za posledné tri roky dostala ochrana ľudských práv a slobôd na Slovensku debakel 23:0 a to od angažovaných policajtov a prokurátorov, ktorí sa zbláznili z moci. Médiá s mimovládkami nevyrušili ani úmrtia nezákonne väzobne stíhaných a do boja proti právnemu štátu zapriahli aj prezidentku s vládnymi poslancami, ktorí im fungovali na povel. Paragraf 363 trestného poriadku má slúžiť práve na ochranu každého z nás, ak sa policajt alebo prokurátor spreneverí svojmu poslaniu, zneužije svoje právomoci, alebo začne plniť politickú objednávku vládnej moci, ako sme to mali možnosť vidieť v množstve exponovaných káuz. 

Ústavný súd SR našťastie zastavil tento útok na ochranné inštitúty základných ľudských práv a tentokrát mediálnemu tlaku odolal. Je potrebné, aby štát konečne médiám a mimovládkam ukázal, kde je ich miesto a že v žiadnom prípade nemajú čo robit pri riadení štátu. To je úloha politikov, ktorí získali na to mandát v demokratických voľbách.    

SMER-SSD bude tvrdohlavo trvať na jasných a predvídateľných pravidlách fungovania štátu, ktoré sú zakotvené v Ústave SR a zákonoch, lebo ak tu nebude nič platiť, tak Slovensko pohltí rovnaký chaos, aký sme tu mali posledné tri roky.





Zdroj: https://fb.watch/lls_IVj_sz/