Na Robertovi Ficovi sa odbavujú kdejakí lúzri - ja vám poviem, prečo si ho vážim.

16.09.2019 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Pochádza z chudobnej robotníckej rodiny - na rozdiel od Beblavého nie je z rodiny zbohatlíka, ktorý sa napakoval na divokej privatizácii socialistickej Palmy v 90.rokoch.

Štúdium si musel odmakať - nebol protekčné dieťa ako mladý zväzák Kiska, ktorému jeho aparátčicky foter pred rokom 89 zariadil kariéru.

Na škole poctivo drel - na rozdiel od Trubana nefetoval ani nepredával 5 gramov bieleho. Ani počas štúdia nekšeftoval a nešmelil ako Matovič.

Vzdelával sa, lebo o tom je vysoká škola. Nesnažil sa ohurovať kérkami, ale vedomosťami.

Po škole prednášal, publikoval a vypracoval sa na docenta - na rozdiel od Sulíka, ktorý vo svojej smiešnej diplomovke použil štyri knihy či Nicholsonovej, ktorá nevie preukázať ani svoju maturitu.

Neživil sa tým, že by sa nacucol na Sorosove prachy z Ameriky ako Čaputová, ani tým, že by bohatol na úžere ako Kiska. A nie, ani nepašoval drogy z Rakúska v zaváraninových fľašiach, ani nechodil na dovolenky s Piťom.

Živil sa právnym zastupovaním Slovenska na súde v Štrasburgu, kým takí ako Hlina bohatli na alkoholizme ľudí a dílovali chlast v bratislavských pajzloch.

Celý život sa profiloval ako ľavicový politik a na rozdiel od takých ako Beblavý neprestriedal tri-štyri strany a nehral sa po dvadsiatich rokoch v politike na novú tvár.

Keď zakladal Smer, v kancelárii mal na dverách portrét Che Guevaru, ľavicový symbol. Na rozdiel od Osuského nemal americkú hymnu ešte aj ako zvonenie na telefóne. A na rozdiel od Čaputovej sa nepodhadzoval kultu Havla, ktorý Slovákov vždy nenávidel.

Nikdy nepodnikal a nezneužíval svoje verejné funkcie na podnikateľské aktivity, ako to robil Sulík, keď šéfoval OLO a došiel takto k pozemkom, ktoré potom s kráľovským ziskom predal.

Nechodil sa radiť s takými ľuďmi ako Kočner, ktorého si ako poradcu vydržiaval Sulík a Matovič.

Ako premiér desať rokov makal od rána do večera, aby sa Slovensku darilo - jeho týždeň nemal len tri pracovné dni ako Kiskov a z práce domov sa nenechal vyvážať štátnou letkou.

Nikdy v zahraničí nekopal do Slovenska - na rozdiel od Kisku či Čaputovej.

Nikdy nekopal ani do Ruska ani do SNP - vždy vzdával úctu našim osloboditeľom a na rozdiel od zblbnutých liberálnych deciek dobre vie, že nás neoslobodila Amerika, ale Červená armáda.

Nenadchýňal sa Západom, ale Slovenskom. Na rozdiel od všetkých tých liberálnych odrodilcov, pre ktorých je zápecníctvo všetko, čo sa vymyká móde z Ameriky.

Ostal vlastencom a socialistom. Nie bruselským socialistom, ktorí si ľavicu pletú s homosexualitou. Ale slovenským socialistom, ktorý pod týmto slovom chápe ochranu pracujúcich ľudí a rešpekt k ich ťažkej robote.

Vyšiel z robotníckeho prostredia, vypracoval sa, no neprevrátil kabát.

Toto je Robert Fico.

Liberálni lúzri mu nesiahajú ani po členky. Jeho životný príbeh je ďaleko ľudskejší, než prežilo hocktoré hento zbohatlícke prasa.

Zviezli sa na jeho chrbte viacerí, čo nemali jeho talent ani charizmu. A kde sa v-zala, tu sa v-zala, odrazu dnes na neho prskajú, lebo si myslia, že ich za to Veľký brat odmení. Ale podliakov nechce ani Veľký brat - zradu má rád každý, zradcov nikto.

Žiaden politik v novodobej histórii na Slovensku nedosiahol také úspechy, ako Fico. A žiaden nemal taký výtlak ako on. No napriek tomu ostal pri zemi a vždy každému podá ruku.

Ľudia na Slovensku majú Roberta Fica v hlbokej úcte, pretože je jedným z nich. A slniečka môže aj rozdrapiť.

Všetko najlepšie k narodeninám - len tak ďalej, companero ?


Zdroj:  https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2399731036932128