Naivne som si myslel, že nová vláda bude pokračovať v práci krízového štábu a že sa všetci zomkneme v boji proti koronavírusu

23.03.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Važení priatelia,
naivne som si myslel, že nová vláda bude pokračovať v práci krízového štábu a že sa všetci zomkneme v boji proti koronavírusu .

1️⃣. Namiesto toho, hneď prvý deň len samá kritika z úst nového predsedu vlády a výhovorky na bývalú vládu. Čakal som viac politickej kultúry, ale naivne som sa mýlil. Matovič útočí, Kollár ďakuje (aspoň niekto má súdnosť) a Sulík mlčí.

2️⃣. V čom ale Sulík nemlčí: včera som si prečítal 42 ekonomických opatrení, na zvládnutie krízovej situácie, ktoré pripravuje vláda, resp. jej časť SaS. Krátko by som to charakterizoval: “Všetko pre podnikateľov a nič pre ľudí”. Naopak odoberanie resp. zhoršovanie sociálnych práv a postavenia ľudí.

3️⃣. Nový minister financií Heger musí okamžite zakročiť:
- kvantifikovať finančné dopady týchto opatrení
- balík peňazí rozdeliť medzi ľudí a podnikateľov tak, aby to v konečnom dôsledku zabezpečilo živobytie pre bežných ľudí a zabránilo to prepúštaniu ľudí zo zamestnania počas tejto krízy.

Počkám si, čo z tohoto balíka nakoniec zostane, ale chcem všetkých ľudí upozorniť: Buďte veľmi v strehu, lebo toto všetci pocítime na vlastnej koži‼️
Ja som v strehu a budem daľej reagovať na mojej fanpage❗️


Zdroj: https://www.facebook.com/Kamenicky/posts/2854642587904499:0