Nemám rád, keď sa veci znásilňujú

24.05.2022 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Víťazstvo ukrajinskej hudobnej skupiny v pesničkovej súťaži Eurovízia 2022 zanechalo mnohým v ústach trpkú pachuť. Už nič okatejšie ani nemôže byť.

Ale tetiva na luku sa nedá naťahovať do nekonečna. Najnovšie americký týždenník Time zaradil ukrajinského prezidenta Zelenského medzi najvplyvnejšie osobnosti sveta v roku 2022 a Time sa hrdí, že tak rozhodlo jeho viac ako 3 milióny  čitateľov. Dobre, rešpektujme, že Zelenskyj obdržal za posledné dva mesiace najväčší počet cudzích štátnych vyznamenaní. Chápeme propagandu. Kto však pozorne sleduje vojnový konflikt na Ukrajine a chápe, kto reálne riadi Ukrajinu, kto vníma denné vyjadrenia tohto prezidenta, nemôže sa ani pri vynaložení maximálneho úsilia ubrániť pocitu, že je len dokonalým produktom amerického PR a že nemá podľa všetkého vplyv ani na to, či vystúpi pred kamerou v zelenom tričku alebo vojenskej bunde. Prezident Zelenskyj to nemá určite ľahké. Nesie však tiež mieru zodpovednosti za to, čo sa dnes na Ukrajine deje a označovať ho za najvplyvnejšiu osobnosť na svete je, jemne povedané, riadne prešvihnuté a urážajúce priemernú inteligenciu.

Dobre, môžeme ísť ďalej. Prerušme zajtra MS v hokeji vo Fínsku a udeľme Ukrajincom titul majstra sveta napriek tomu, že tam nie sú. Haló, priatelia!



Zdroj: https://www.facebook.com/robertficosk/posts/567467864737518