Obmedzenia vlády sú vzhľadom na situáciu až príliš radikálne!

23.10.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Lockdown na obmedzený čas je pochopiteľná vec. Určite nespochybňujem vážnosť situácie. Uznávam, že pri rastúcom počte úmrtí je lockdown efektívny nástroj, ktorý používajú aj iné štáty Európy. 

Problém však vidím v celoplošnom testovaní. Je to čisto len výmysel Igora Matoviča a podobné opatrenia sa nepoužívajú nikde inde v Európe. Organizácia celoplošného testovania v súčinnosti s armádou je extrémne komplikovaná a riziková záležitosť. Zo strany vlády sme zatiaľ nepočuli žiadny konkrétnejší plán, ako sa má testovanie robiť a to je veľmi znepokojujúce.  

Vieme len to, že sa má konať v budovách škôl a iných zariadení, kde o pár dní prídu napríklad deti. Tým, že sa pri testovaní stretne na jednom mieste veľký počet ľudí hrozí, že sa môže nákaza rozšíriť ešte viac. Celý tento matovičov experiment môže skončiť katastrofálne s tisíckami nových nakazených ľudí. Je vysoká šanca, že práve toto opatrenie nebudú ľudia zo strachu rešpektovať a nastane zmätok. 

Čo bude nasledovať potom? Tresty v podobe zákazu vychádzania celý mesiac? Odobratie bezplatnej zdravotnej starostlivosti, aj keď človek celý život platí odvody? Alebo to budú pokuty? Toto opatrenie môže byť Achilovou pätou vlády.        

Rovnako negatívne na mňa pôsobí aj podmienenie vychádzania z domu či bytu, len ak bude mať človek so sebou negatívny test. Podmienka negatívneho testu môže človeka "uväzniť" v domácnosti na dva týždne. Ekonomika a rodinné spolunažívanie tým môže výrazne utrpieť. Navyše tu cítiť neprimerané obmedzenie práv a tiež vidíme snahu vlády nepriamo dostať ľudí na "dobrovoľné" testovanie. Obmedzenia vlády sú vzhľadom na situáciu až príliš radikálne.



Zdroj: https://www.facebook.com/generaciamladejlavice/posts/3356111377947473