Plačko Pinocchio

09.04.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

To bolo rečí pred voľbami i po voľbách, ako bude Igor Matovič hovoriť ľuďom pravdu, hoci bude nepríjemná. Deje sa pritom pravý opak. Matovič naberá grády svojho populizmu priamymi lžami. Už to nie sú zovšeobecňujúce výroky typu „vládla nám tu mafia“, už to nie je zahmlievanie či polopravdy. Sú to normálne sprosté lži a my by sme si na to jednoducho nemali zvykať ako na štandard. Je irelevantné, či klame vo „veľkej“ veci alebo v “malej“, klamárovi proste nikto nemôže veriť, lebo nevie, či ho práve neťahá za nos.

Matovičovou najobľúbenejšou rozprávkou týchto dní je, že Pellegriniho vláda zlyhala, pretože navrátilcov zo zahraničia, rozumej Rómov, neposielala pri individuálnom návrate na Slovensko do povinnej štátnej karantény. Že ich posielala do akejsi „dobrovoľnej“ karantény, ktorú oni, samozrejme, nerešpektovali. Už toto je lož. Aj pri individuálnych návratoch totiž platila POVINNÁ domáca karanténa, a za jej porušenie bola stanovená pokuta 1659 eur. Polícia zdokumentovala stovky prípadov jej porušenia a previnilcov za to čaká sankcia.

Pellegrini dnes opätovne upozornil, že Matovičova vláda posiela individuálnych prišelcov do štátnej karantény až od pondelka 7:00. A že ak teda bola situácia taká naliehavá, vláda mala konať skôr, a nie dva týždne po prevzatí moci. No aj o tomto zjavnom a ľahko overiteľnom fakte neváha Matovič zaklamať.

Na svojej nočnej tlačovke totiž obvinil Pellegriniho z verejnej lži. „Po prvé, že dávame ľudí do karantény od pondelka. Odkiaľ je tých 70 ľudí, ktorí boli pozitívne testovaní, z Tirolska čo prišli? Tí už boli v karanténe ešte týždeň pred pondelkom. ČIŽE BEZ TOHO, ABY SME MALI TO OPATRENIE, pán hlavný hygienik sa rozhodol dávať napríklad týchto ľudí.“ Presne tak. Hlavný hygienik napriek NEEXISTENCII OPATRENIA na vlastnú zodpovednosť rozhodol o štátnej karanténe pre konkrétnu skupinu osôb z Tirolska. Ostatní sa AŽ DO PONDELKA 7:00 v pokoji vracali domov. Takže žiaden „darček Pellegriniho vlády“, ale neskorá reakcia Matovičovej. A usvedčenie samého seba hneď v tretej vete.

Druhé Pellegriniho klamstvo vraj spočívalo v tom, že Slováci sa zo zahraničia vracali až za Matovičovej vlády. „Z týchto ľudí, ktorí tu sú pozitívne testovaní, je väčšina, ktorí prichádzali ešte dva týždne, tri týždne pred tým, ako vznikla naša vláda, čiže prišli za Pellegriniho vlády,“ vyhlásil sebavedomo Matovič. Tak teda chvíľu počítajme. Matovičova vláda sa ujala moci 21. marca, tri týždne predtým bolo 29. februára. A prvý prípad koronavírusu sme mali na Slovensku 6. marca. Kto a prečo mal teda posielať vracajúcich sa ľudí do karantény?

Notorickému klamárovi Pinocchiovi za jeho lži narástol veľký nos a ľudia videli na prvý pohľad, že je to luhár. Keďže toto rozprávkové riešenie v praxi neexistuje, budem Matovičovi jeho lži takto verejne pripomínať. Aby premiér neservíroval na svojich tlačovkách len slzy a lži. Aby sme skrátka nemali za predsedu vlády Plačka Pinocchia.



Zdroj: https://www.facebook.com/SutajEstokM/posts/147042626814330