Potrebujeme žiť ďalej, nie Matovičov blackout

03.04.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Igor Matovič mal včera možnosť v hlavnom vysielacom čase upokojiť verejnosť, bohužiaľ činil opak a všetkých iba viac vystrašil. Opäť strašil ľudí zomieraním na nemocničnej chodbe, ešte ročným trvaním epidémie a obhajoval nezmyselný nápad z blackoutom, aj keď asi celé Slovensko je proti takýmto nezodpovedným experimentom.

Prečo je to nezmysel?

Čína uzavrela jedno mesto. Jedno z tisícov. V „blackoute“ sa ocitlo približne 1% obyvateľov Číny ale 99% stále fungovalo a mohli to 1% podržať. V našich podmienkach je to uzavretie jedného približne 50 tisícového mesta, alebo niekoľkých obcí, ktoré sa stanú ohniskami nákazy. To vieme zvládnuť. Ale vypnúť sa úplne? Načo? Kto nás podrží, kto nás bude resuscitovať? Majú nám potom pomáhať krajiny, ktoré sú na tom dnes s nákazou oveľa horšie, lebo my sme sa rozhodli bezdôvodne spáchať ekonomickú samovraždu? Štátni analytici a krízový štáb navrhujú prijať cielené opatrenia napríklad proti šíreniu epidémie v osadách. Len Matovič nás chce vypnúť.

Matovič nás všetkých klame! Slovensko dnes nie je na 70% vypnuté, ako to on tvrdí. Menej cestujeme, niektoré fabriky a takmer všetky služby museli zavrieť prevádzky, ale mnohí z vás pracujú nie na sto ale na stopäťdesiat percent. Chodíte do práce, staráte sa o deti doma, pomáhate s učením na diaľku, ešte k tomu čakáte dlhšie v obchodoch, na električku, či autobus.
Slovensko nie je vypnuté, ako tvrdí premiér a už vôbec ho nepotrebujeme vypnúť viac. Opatrenia prijaté ešte Pellegriniho vládou fungujú dodnes veľmi dobre, nákaza sa tu dramaticky nešíri. Iste, možno je treba prijať niektoré cielené opatrenia, ale vojnu vyhráme, len ak budeme žiť ďalej. Chvíľku s dnešnými obmedzeniami neskôr už bez nich, ale musíme fungovať a pracovať, aby sme si mohli sami pomôcť pri zmierňovaní následkov krízy.

A v tom nám všetkým prajem veľa energie a šťastia.



Zdroj: https://www.facebook.com/riso.rasi/posts/3850850434940140