SCHVÁLENÉ PROGRAMOVÉ VYHLÁSENIE VLÁDY SA ÚPLNE VYHLO KORONAKRÍZE

01.05.2020 Blogy, Videá Blogy, Videá

Vládna koalícia dnes schválila programové vyhlásenie vlády, ktoré sa úplne vyhlo riešeniu koronakrízy, hoci práve tá je kľúčovou udalosťou na celé volebné obdobie. Štát je vo vojne a vláda sa tvári, že žiadna vojna nie je. Obrazne povedané, namiesto budovania krytov pre obyvateľstvo sa chystá natierať fasády.

V mojom vystúpení v parlamente som ponúkol dve vysvetlenia, prečo to tak je. A ani jedno súčasnú vládu nectí.

To prvé: vláda a najmä premiér chápu koronakrízu ako nesmiernu krivdu. Oni predsa vyhrali voľby po svojich videjkách z Francúzska a Cypru, po pálení sviečok na námestiach, po internetových anketách. Ako to, že namiesto predvádzania rovnakého populizmu vo vládnych funkciách musia zrazu riešiť skutočný a existenčný problém krajiny?

To druhé vysvetlenie je jednoduchšie, no o to drastickejšie. Vláda žiaden plán na boj s nákazou nemá. Napriek všetkým pekným rečiam o tom, že najdôležitejší plán je mať plán, doteraz sme žiadny nevideli. Považujem však za absolútne neprípustné strčiť hlavu do piesku a tváriť sa, že žiadna kríza neexistuje. To je riešenie malých detí, že si zakryjú oči a problém zrazu zmizne.

Programové vyhlásenie vlády bez akejkoľvek odpovede na zásadnú otázku súčasnosti si jednoducho nezaslúžilo podporu.





Zdroj: https://www.facebook.com/pellegrini.peter/videos/226647155265215/