Ubehli už tri týždne od parlamentných volieb a nová vláda sa cez víkend ujala moci

23.03.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Možno si spomeniete, o koronavíruse sme vtedy už počuli, ale stále sme dúfali, že pre Európu nebude znamenať veľké nebezpečenstvo a ani z Talianska ešte neprichádzali žiadne desivé správy.

Ale odborníci a aj my vo vláde sme už niekoľko týždňov predtým pracovali, pripravovali čo bolo treba. A Igor Matovič si cestoval po francúzskej riviére a po Cypre a točil si videjká.

Aj vďaka zodpovednej príprave sme zaviedli razantné protiepidemiologické opatrenia veľmi rýchlo. Verejnosť bola našou razanciou prekvapená, dokonca sa objavila aj kritika, ale najmä vďaka jednoznačnej a nekompromisnej reakcii vlády dnes už rúško žiadnou nie je zvláštnosťou, ale hygienickou i spoločenskou povinnosťou, ktorá chráni nás všetkých. Vďaka tomu nemáme dramatický nárast nakazených, vďaka tomu epidémiu zvládame a nepanikárime.

Odovzdali sme kompetencie novej vláde s presvedčením, že prioritou je vyriešenie koronavírusovej krízy. Na politické boje a prekáračky bude dosť času aj potom. Teraz potrebujeme ťahať za jeden povraz a pokojne dáme novej vláde aj viac ako sto dní, ak to bude pre stabilizáciu krízy potrebné.

Bohužiaľ po dnešných výstupoch pána premiéra sa obávam, že na moje slová o tom, že šašo je pre kráľovstvo dôležitý, ale kraľovať má kráľ a nie šašo, došlo až príliš skoro. O našej bezpečnosti, ohrození, zdraví a sľubovaných protiepidemiologických opatreniach sme sa od premiéra nedozvedeli nič. Zaoberá sa vecami (skôr však iba fabuluje, veď uvidíme), ktoré sú dôležité, ale neujdú a je ich možno riešiť aj o mesiac, alebo tri, keď bude situácia aspoň ako tak v normále.

Dnes potrebujeme riešiť dôležitejšie veci. Treba predísť obetiam na životoch, chrániť zdravie nás a našich blízkych a v neposlednom rade už dnes je treba eliminovať dramatické hospodárske a sociálne dopady koronovírusovej krízy. To dnes očakávame od novej vlády a od premiéra.

A jeho odpoveď? Vraj nebude váhať zrušiť dôchodcom trináste dôchodky! Toto je prvé reálne opatrenie proti následkom koronavírusovej krízy, ktoré prezentoval premiér SR! Čo dodať, skutočne hodné šaša, nie premiéra. Urobíme všetko preto, aby sa tak nestalo!

A držíme palce Slovensku a odborníkom vo vládnych štruktúrach, aby sme v zdraví krízu prežili. Aj napriek šašovi a jeho opatreniam...



Zdroj: https://www.facebook.com/riso.rasi/posts/3810883412270176