Úcta k obetiam fašizmu nás musí spájať, nie rozdeľovať!

04.05.2023 Blogy Blogy

Preto pozývame všetkých veľvyslancov krajín EÚ, Veľkej Británie, USA, Ukrajiny, Bieloruska, Ruskej federácie, Kazachstanu a všetkých krajín bývalého Sovietskeho zväzu:

Vážená pani veľvyslankyňa, vážený pán veľvyslanec,

dňa 8. mája máme na Slovensku významný štátny sviatok – Deň víťazstva nad fašizmom. Najsilnejšia opozičná politická strana SMER – slovenská sociálna demokracia si tento sviatok pravidelne pripomína na viacerých miestach Slovenskej republiky.

V strane SMER – slovenská sociálna demokracia sme presvedčení, že obete boja proti fašizmu nás majú spájať, nie rozdeľovať. Odmietame odporúčania Ministerstva vnútra Slovenskej republiky vydané v koordinácii s Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky, podľa ktorých majú spomienkové udalosti prebiehať, ako keby ich organizoval disent. Slovenská republika je suverénna krajina a nemieni zasahovať do histórie a historickej pravdy na základe súčasných udalostí na Ukrajine, ktoré významne rozdeľujú celé Slovensko.

Deň víťazstva nad fašizmom je pre nás sociálnych demokratov jeden z najvýznamnejších štátnych sviatkov a primerane ho aj oslávime. Dovoľte mi preto, vážená pani veľvyslankyňa, pán veľvyslanec, aby som Vás v mene strany SMER – slovenská sociálna demokracia pozval dňa 8. mája 2023 o 15. hod. na Slavín v Bratislave, kde si dôstojne a v spolupráci so Slovenským zväzom protifašistických bojovníkov uctíme obete boja proti fašizmu.

S úctou

Robert Fico



Zdroj: https://www.facebook.com/robertficosk/posts/pfbid02XYK9UeUGrMEmQgDiLAgGdBoLr7qdu2k4DJgGhf5rfPUcxSms2nPAHoMJcLr3RF2al