Ľudia skončili na dlažbe ! Tvrdo pocítili neschopnosť Matovičovej vlády

21.05.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Ak niekto potreboval dôkaz o neschopnosti Matovičovej vlády, tak už ho má. Sú ním aktuálne čísla nezamestnanosti. Len za mesiac apríl stúpol počet nezamestnaných až o 38 000 na celkový počet 180 000 ľudí.

Vláda jednou z najpomalších, najslabších a najzložitejších finančných pomocí v EÚ nezabránila hromadnému prepúštaniu ľudí. Z pôvodne sľubovanej jednej miliardy eur na záchranu podnikateľov, živnostníkov a zamestnancov pred dopadmi koronakrízy doručila ledva jednu desatinu.

Ešte horšie to vyzerá s rovnakou pompou prezentovanými štátnymi garanciami za úvery podnikateľov vo výške pol miliardy eur. Táto pomoc sa ešte ani len nerozbehla, lebo vláda stále rokuje a rokuje s bankami. Najlepšie to vyjadril jeden zástupca finančných domov : “500 mil. eur ešte nedorazilo z Matovičovej tlačovej besedy do bánk.” A tá bola už pred niekoľkými týždňami.

Ľudia teda majú možnosť na vlastnej koži pocítiť dôsledky zlyhania Matovičovej vlády. Bohužiaľ štatistiky nezamestnanosti za apríl sú len začiatkom. Najhoršie budú mesiace jún a júl, keď mnohým zmestnancom vypršia výpovedné lehoty.

Vláda nepočúvala varovania zamestnávateľov, ekonomických expertov a ani nás opozičných politikov. A tu je výsledok ! V normálnej krajine by si už kompetentní ministri začali baliť kufre.




Zdroj: https://www.facebook.com/ErikTomasSR/posts/575747739735896