Ukrajina vyhrala Eurovíziu

16.05.2022 Blogy, Články Blogy, Články

Kto iný. Schválne si vypočujte víťaznú pesničku - pochopíte, aký spolitizovaný, falošný a protekčný je dnes Západ. Z toho sa až krúti hlava.  

1. Prosím vás, načo vôbec ešte súťažíme. Odovzdajme všetky ceny a medaile Ukrajincom. Aspoň ostatní súťažiaci nebudú strácať čas.

2. Veď je úplne jedno, aké výkony Ukrajinci predvedú - musí sa tam trepotať modrožltá zástava a musíme si zanadávať na Rusov, to je teraz jediné kritérium v športe aj umení. 

3. Zrušme majstrovstvá sveta v hokeji a rovno dajme titul Ukrajine. A keď sa niekto ozve, že Ukrajina ani nemá hokejistov na šampionáte, označíme ho za ruského agenta a zavrieme do basy!

4. Oscara dajte Zelenskému. Veď aký herec sa môže pochváliť, že kvôli jeho šou umiera celý jeho národ. Zlatú sošku pre Volodymyra!

5. A Nobelovku za mier poprosíme posmrtne pre Banderu. A Šuchevyča. Veď ukrajinský fašizmus je dnes v móde, či nie? Keď zabíjaš Rusov, tak si vlastne mierotvorca, tak čo? 

6. Prepáčte, ale toto je čistá fraška. Už dávno som pochopil, že Eurovízia sa chce hrať na martinský Festival politickej piesne. 

7. Ale súdruhovia zo Západu akosi zabudli, že za komunistov v ČSSR vyhrávali aj tie najpolitickejšie súťaže kvalitní speváci a nie takýto umelecký odpad. 

8. Počuli ste tú odrhovačku, čo vyhrala na Eurovízii? Keby tam Ukrajina poslala tlupu paviánov, tak by to bol určite väčší hudobný zážitok ako pieseň Stefania. 

9. Fakt si to pustite. Začne to kvílením, ktoré nápadne pripomína výlevy podgurážených chlapov, keď sa nadránom vracajú z dedinskej krčmy. 

10. Nasleduje nejaký MC Erik z miestneho Maduaru, ktorý ťarbavo  odrecituje najgýčovejší textík na svete, do toho zábery z vojny, všetko v modrožltej, úplný doják. Akurát hudba nestojí za nič. 

11. A toto je vraj najlepšia pieseň, akú dokáže Európa vyprodukovať v 21. storočí. Keby to počul Beethoven, prosil by Boha, aby znova ohluchol. 

12. Oni si to možno neuvedomujú, ale Ukrajine týmto robia medvediu službu. Každý vidí, že toto je protekčné. Spolitizované. Trápne. A že ide len o nenávisť voči Rusku. O nič iné.

13. A už toho majú ľudia akurát tak plné zuby. Hokej bez Rusov, lebo sa ich boja. Hudba bez Čajkovského, literatúra bez Dostojevského, všetko ruské sa rúca a vymazáva. 

14. Keď Američania zabíjali v Iraku, nikto ich odnikiaľ nevylučoval. Keď NATO zabíjalo deti v Juhoslávii, nikto neplakal nad osudom Srbov. Krásne srbské piesne nikoho nezaujímali. 

15. Ale teraz to takto prepaľujú. V politike, v ekonomike, v športe a dokonca už aj v kultúre. Len preto, aby si kopli do Rusov. A aby tam mohol nejaký feťák na Eurovízii vrieskať banderovské pozdravy.

Hovorím - zrušme to celé. Už to nemá úroveň. Rovno dajme všetky tituly Ukrajincom, sú automaticky najlepší. Od sumo až po formulu jedna. Vo všetkom.  

Len sa potom nečudujte, že Západ už nikto vo svete neberie vážne. Zabudnite na Johna Lennona, zabudnite na Abbu, dnes európskej kultúre vládne ukrajinský politický gýč.



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/549353059895313