Úlohou sociálnej demokracie na Slovensku je ponúknuť stabilnú a profesionálnu vládu, nie konflikt!

13.06.2023 Blogy, Facebook, Videá Blogy, Facebook, Videá

Oficiálne vyhlásenie predsedníctva SMERUu – Slovenská Sociálna Demokracia

Predsedníctvo SMERU – slovenská sociálna demokracia (P SMERU – SSD) ako najvyšší orgán strany medzi snemami považuje Hlas – sociálnu demokraciu (Hlas – SD) za hodnotovo partnerskú stranu, s ktorou pôsobí v Strane európskych socialistov (PES). SMER - SSD aktívne podporoval Hlas – SD v jeho ambícii stať sa pridruženým členom v PES.

P SMERU – SSD berie na vedomie, že v sobotu 11. júna 2023 označil predseda Hlasu – SD P. Pellegrini SMER – SSD za protivníka, ktorého treba poraziť. P SMERU – SSD súčasne ostro odmieta všetky ďalšie obvinenia bez dôkazov, že je extrémistickou stranou vybočujúcou z rámca sociálnej demokracie. P SMERU – SSD nebude na tieto obvinenia z dôvodu rešpektu k partnerskej strane v PES reagovať, berúc predovšetkým na zreteľ, že úlohou sociálnej demokracie je ponúknuť slovenskej verejnosti silnú sociálno-demokratickú vládu. 

P SMERU – SSD berie rovnako na vedomie, že predseda Hlasu – SD označil za najprijateľnejšiu stranu pre povolebnú spoluprácu konzervatívne KDH a že nevyjadril žiadne závažné výhrady k dvom stranám rozpadnutej vládnej koalície SaS a SME – rodina, ktoré nesú plnú zodpovednosť za katastrofálny stav Slovenska po troch rokoch vládnutia, ani k Progresívnemu Slovensku, ktoré predstavuje priame ohrozenie národno-štátnych záujmov Slovenskej republiky. Ani jednu z týchto strán neoznačil za protivníka, ktorého treba poraziť. V SMERE – SSD považujeme za protivníka chudobu, zdražovanie, chaos, amatérske vládnutie a stratu suverenity Slovenska.

P SMERU - SSD  na základe týchto okolností konštatuje, že predseda Hlasu – SD vyvíja maximálne úsilie, aby sa nevytvorila stabilná sociálno-demokratická vláda, ktorá môže vzniknúť len pri povolebnej spolupráci SMERU – SSD a Hlasu – SD.

P SMERU – SSD je presvedčené, že voliči pomôžu SMERU – SSD, aby zabránil vzniku nefunkčného politicky a hodnotovo bezpohlavného šialeného zlepenca, po ktorom túži Peter Pellegrini, aby svoju materskú alma mater vytlačil do opozície. Z tohto dôvodu SMER – SSD mení aj svoju volebnú stratégiu a k neustálym provokáciám zo strany predsedu Hlasu – SD sa už nemieni vyjadrovať.





Zdroj: https://fb.watch/l8gUAp4UVI/