A už je to tu ! 13. dôchodok nebude

18.05.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

“Sociálne opatrenia z dielne vlád Smeru-SD rušiť nebudeme !”, svorne opakovali Igor Matovič a Boris Kollár pred voľbami. A my sme už vtedy ľudí varovali : “Neverte im !”

A už je to tu ! Minister financií Heger oznámil, že si “nevie predstaviť” vyplatenie 13. dôchodku v tomto roku, čím len otvorene priznal, že mimoriadna penzia nebude. Kollárov minister práce, sociálnych vecí a rodiny Krajniak sa ešte snaží celú situáciu zahmliť rečami o nejakom strope, ale ide len o figový list. Dnes je jasné, že seniori môžu na 13. dôchodok v plnej priemernej výške 460 eur, tak ako sme ho ešte pred voľbami presadili my, zabudnúť.

Vláda sa bude falošne vyhovárať na koronakrízu. Pri sľubovanej pomoci pre podnikateľov a živnostníkov vo výške niekoľkých miliárd je suma na 13. dôchodok zvládnuteľná.

Pravda je taká, že Matovič a Kollár sa na seniorov vykašľali. Práve na tých najzraniteľnejších, ktorí by si v tomto ťažkom období naopak zaslúžili zvýšenú pozornosť a podporu. Podobne sa tak stalo aj pri vážnej situácii v domovoch sociálnych služieb, kde sa rozhýbali až po našom tlaku. A pripomínam aj to, že chceli zrušiť vlaky zadarmo, len si to na poslednú chvíľu rozmysleli. Uvidíme dokedy...

Bohužiaľ, vládni predstavitelia už naznačujú aj rušenie ďalších sociálnych opatrení. Chcú atakovať zákon o automatickom zvyšovaní minimálnej mzdy, či obedy zadarmo pre školákov. Takže postupne môžeme vidieť akú váhu má Matovičove, či Kollárove slovo...




Zdroj:  https://www.facebook.com/ErikTomasSR/posts/574207383223265