VLÁDA S VYSOKÝM MORÁLNYM A ODBORNÝM KREDITOM? ZLÝ VTIP

21.03.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

“S mafiou sa o vláde nevyjednáva”, takto reagoval Igor Matovič počas volebnej noci na novinársku otázku, či bude rokovať o prípadnej spolupráci so Smerom-SD. Ešte v tú istú noc začal budúci premiér “s mafiou o vláde vyjednávať”.

Jeho hlavný koaličný partner a novopečený predseda parlamentu Boris Kollár má totiž s mafiou bohaté skúsenosti. Podľa dokumentov ponovembrovej tajnej služby bol v 90 - tych rokoch “poskokom” vtedajšieho bosa bratislavského podsvetia Steinhübela, prezývaného Žaluď a okrem iného sa mal podielať aj na pašovaní heroínu do Československa. Autenticitu dokumentov potvrdil Národný bezpečnostný úrad. Existujú tiež fotografie, na ktorých je Kollár zachytený s ďalšími významnými postavami podsvetia na čele s bosom Ondrejčákom, prezývaným Piťo. No a sám Kollár priznal, že sa 30 rokov pozná aj s Marianom Kočnerom.

Áno s tým Kočnerom, o ktorého sa Matovič vždy opieral, keď hovoril o vláde mafie. Teraz mu nevadí, že aj jeho ďalší koaličný partner Sulík bol veľký Kočnerov kamoš. Na pravidelných raňajkách s ním rozoberal citlivé politické témy, vrátane voľby generálneho prokurátora. Zaujímavá zhoda okolností je v tom, že Sulík bol v tom čase predsedom parlamentu, teda druhým najvyšším ústavným činiteľom, podobne ako dnes Kollár.

Matovič nič nevidí, nič nepočuje, lebo sám sa s Kočnerom osobne stretával, pričom ponúkol hneď niekoľko nedôveryhodných výhovoriek prečo s ním vlastne bol.

No a posledným členom tejto “morálnej” partičky je Andrej Kiska. Ten radšej zdúchol do Popradu, aby nemusel vysvetľovať videá, ktoré ho zachytávajú s človekom označovaným za predstaviteľa pozemkovej mafie. Ako už všetci vieme, tá prihrala Kiskovi ukradnutý pozemok.

Asi toľko k morálnemu kreditu novej “protimafiánskej” vlády a teraz niečo o tom odbornom.

Ministrom školstva je kaderník Branislav Gröhling, ministerkou pre regionálny rozvoj a investície “bábkoherečka” Veronika Remišová. Ján Budaj v živote robil všeličo, ale určite sa nevenoval životnému prostrediu, predpokladám, že ani len neseparuje odpad. No a ako člen sociálneho výboru parlamentu som nezachytil žiadne významnejšie aktivity nového ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka v sociálnej oblasi, skôr sa orientoval na bezpečnostné témy.

Neklamme si, nevzniká žiadna vláda s vysokým morálnym, ani odborným kreditom. Je len výplodom nenávisti, ktorú voči Smeru-SD, často nadnesene i účelovo, šírili média, tretí sektor, či tzv. celebrity. Smer-SD urobil chyby, ale na rozdiel od iných strán aj za ne vyvodzoval zodpovednosť. Čo je však kľúčové, zanecháva po sebe ekonomický funkčný a sociálny štát.

Nový kabinet je asi najviditeľnejším symbolom dvojakého metra v prístupe k politickým stranám.
Doplatiť na to môže celá krajina. Úprimne sa teraz všetci zamyslíme a položme si otázku - Aký je to pocit, keď v tejto ťažkej situácii pre Slovensko odovzdáva Pellegrini kormidlo Matovičovi ...?



Zdroj:https://www.facebook.com/ErikTomasSR/posts/540014246642579