Vraj hľadáme nepriateľa ľudu a vraj obdivujeme autoritárske režimy, ktorých opakom sú liberáli.

06.09.2019 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Keď sa plavčík pustí do filozofovania. Martin M. Šimečka, absolvent učilišťa, sa v Denníku N pustil do hlbokých úvah o populizme a liberalizme. Ach jaj.

TEN DENNÍK N UŽ UVEREJNÍ ČLÁNOK AJ PLAVČÍKOVI - STAČÍ HEJTOVAŤ BLAHU A DANKA

A ako terč si vybral mňa a Andreja Danka. Vraj hľadáme nepriateľa ľudu a vraj obdivujeme autoritárske režimy, ktorých opakom sú liberáli.

To sú tie chvíle, keď si ako politológ plieskaš rukou po čele, ako takéto niečo môže dostať priestor v novinách. Ale potom si uvedomíš, že to Šimečka uverejnil v Denníku Nepríčetných. Tam píšu iba podobné trúbky, no surprise.

TY SI SLOVÁKOV OZNAČIL ZA FAŠISTICKÝ NÁROD - TO NIE JE HEJT?

Čiže takto, milý Martinko.

Píšeš, že hľadáme nepriateľa ľudu. Ale pokiaľ viem, bol si to ty, kto Slovákov označil za fašistov, lebo odmietali migračné kvóty.

Takáto nenávisť voči vlastnému národu za to, že nie je tupo slniečkarsky, je prejavom toho tvojho úžasného liberalizmu? Tak to gratulujem k tej tvojej tolerancii, waw!

TO LIBERÁLI HĽADAJÚ NEPRIATEĽA!

Vieš, kto v skutočnosti hľadá nepriateľov? Vy, liberáli, mojko.

Každý, kto má iný názor, je pre vás populista, extrémista, komunista, fašista.

Každý, kto má plné zuby USA a ich vojen, je nepriateľ štátu.

Každý, kto považuje Rusko za priateľa, je vraj agent cudzej moci.

A keď zacituješ Marxa, tak si vraj milovník gulagov.

Ešte raz, milý Martin, kto že to hľadá nepriateľa?! My s Dankom?! To fakt? A čítal si niekedy v poslednom čase Denník N či SME? Od rána do večera útoky na Fica a na Smer. To nie je hľadanie vnútorného nepriateľa? To nie je nenávisť?

DENNÍK N JE DENNÍK NENÁVISŤ - TY TO NEVIDÍŠ!?

Spomeň si na všetky tie konšpiračné teórie týchto médií o talianskej stope či telefonátoch s Vadalom. Ešte aj váš vlastný novinár Ritomský vybuchol, že zneužívanie Kočnerových sms-iek na útoky proti vláde je vrcholom konšpiračných teórií.

Čo tak sa zamyslieť nad vašou nenávisťou, milý ujo Martin? Čo tak sa zamyslieť nad šialenou nenávisťou liberálov. Tých slušných a dobrých liberálov, ktorí by najradšej znásilnili Slovensko, len aby mu vnútili svoju doktrínu a premenili ho na odcudzenú Ameriku. Modrí boľševici!

SOCIALISTI A KONZERVATÍVCI PO STÁROČIA ODMIETAJÚ LIBERALIZMUS - ČOMU NA TOM NEROZUMIEŠ?

A prosím ťa, tie propagandistické slogany, akože liberalizmus je opakom autoritárstva - to kde na to chodíš? V bazéne?

Liberalizmus je jednou z troch klasických ideológií 19.storočia, však si kukni aspoň toho Heywooda, keď už si do školy nechodil.

Ďalšie dve sú konzervativizmus a socializmus. A je úplne logické a legitímne, že konzervatívci ako Danko kritizujú liberalizmus.

A rovnako je úplne logické a legitímne, že socialisti ako Blaha kritizujú liberalizmus. Čomu na tom nerozumieš?

Aký populizmus, prepánakráľa! Aké autoritárstvo?! Veď ten najväčší teror a totalita ide od vás, liberálov na Západe!

JE ÚPLNE LEGITÍMNE ODMIETAŤ LIBERALIZMUS - POCHOP TO!

Liberalizmus je individualistická ideológia, ktorá odmieta hodnoty komunity, národa, sociálnej rovnosti a antikapitalizmu.

Je to ideológia, ktorá chápe spoločnosť ako zhluk jednotlivcov a podporuje egoizmus, trh, konkurenciu a oslabovanie štátu.

Nuž a s tým ako socialista nesúhlasím, lebo verím v spoluprácu, štát, solidaritu a ohľaduplnosť. A to sú základné hodnoty socialistov. Nemusíš so mnou súhlasiť, ale preboha - ako môžeš nechápať, že nie každý musí byť liberál!?

SPOLOČNOSŤ NIE JE BAZÉN

A len idiot si myslí, že každý, kto nevyznáva tú jeho ideológiu, musí byť hneď extrémista či populista.

Tak to možno funguje v bazéne, Martinko, kde si len ty a voda a ty musíš vyhrať nad živlom a zachrániť človeka, keď sa topí. Čierna a biela, nič iné neexistuje. Chápem. Takto funguje plavčík v bazéne. Klobúk dole. Ale sorráč, Martinko, takto nefunguje spoločenský život.

BRÁNIME SLOVENSKO PRED LIBERÁLNYM TEROROM

Ani ja, ani Danko nešírime nenávisť. Bránime každý svoj vlastný svetonázor proti agresivite liberálov ako ty, ktorí chcú všetky iné názory vytláčať do extrému.

Ste to vy, liberáli, kto rozdeľuje slovenskú spoločnosť. Kto nedokáže rešpektovať iné národy a zriadenia. Kto nevie prijať kritiku kapitalizmu a globalizácie. Kto by najradšej zatváral ľudí za iné názory.

ODPORÚČANÁ LITERATÚRA

Milý Martin M. Šimečka, nabudúce odporúčam pred písaním akože múdreho článku naštudovať aspoň základné učebnice politickej teórie, vyučujem to roky na vysokých školách, píšem o tom knihy, ver mi, potrebuješ štúdium ako soľ.

O populizme skús Laclaua, o ideológiach Heywooda, Bellamyho a Balla, špeciálne o liberalizme a socializme Blahu.

MÁTE TO ZA Fx, ŠTUDENTE!

A prosím ťa, checkni si, čo písal Isaiah Berlín o tom tvojom slávnom liberalizme - sloboda šťuky je smrť pre malé ryby.

Toto je ten tvoj kapitalizmus, liberalizmus, tá tvoja negatívna sloboda. Tento systém popiera slobodu tých slabších a vystihol to najlepšie práve ten tvoj Berlin.

Šimečka, Šimečka. Je to za päť. Alebo po novom - Fx. Skús opravák. Čľup.


Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2391812377723994