Začnite konečne myslieť aj na ľudí

18.05.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Máme za sebou viac ako dva mesiace koronakrízy a ľudia to začínajú pociťovať čoraz silnejšie. Hoci väčšina prevádzok je už otvorená, za marec pribudlo na úradoch práce 4000 nových uchádzačov a za apríl 40000! Ako by prácu stratili celé Michalovce, Považská Bystrica, či Zvolen! A čo robí vláda? Nič! Kým Rakúšania napumpovali do ekonomiky 800 eur na obyvateľa, naša vláda necelých 8 eur.

Mnoho rodín už prežíva z mesiaca na mesiac, nezvláda platiť hypotéky, hoci jeden rodič stále pracuje. A pani vicepremiérka Remišová v nedeľu ohlásila, že gastrolístky, s ktorými zamestnanci môžu platiť aj za potraviny pre rodinu v obchodoch, budú môcť použiť iba v reštauráciách. Na záchranu majiteľov podnikov dobrý nápad, ale desiatkam tisíc rodín to urobí možno až likvidačný škrt cez rozpočet. Ak by toto antisociálne opatrenie prešlo, gastrolístky a gastrokarty sa stanú úplne zbytočnými aj pre ďalšie tisíce z nás, ktorí majú celiakiu, potravinové intolerancie či Crohnovu chorobu.

Preto, vážení ministri, prestaňte vymýšľať pseudoopatrenia a komplikované žiadosti. Jediným efektívnym riešením je poslať ľuďom plošne niekoľko stoviek eur! A pri takomto opatrení počítajte aj s našou podporou.



Zdroj: https://www.facebook.com/riso.rasi/posts/4019964308028751