Zatiaľ čo Čaputová dokola blúzni o zbraniach a o vojne, už aj západná neoliberálna tlač začína pripúšťať, že donekonečna sa s Ruskom bojovať nedá - Európa potrebuje mier

06.06.2022 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Zatiaľ čo Čaputová dokola blúzni o zbraniach a o vojne, už aj západná neoliberálna tlač začína pripúšťať, že donekonečna sa s Ruskom bojovať nedá - Európa potrebuje mier. 

1. Pozrite si britský The Economist. Píšu o tom, že Západ je rozdelený na dva tábory - jeden nazývajú "mierovou stranou", druhý "stranou spravodlivosti". 

2. Prvý tábor sa chce dohodnúť s Ruskom a ukončiť čo najskôr vojnu. Nechcú ďalšie umieranie a nechcú nekonečný konflikt s Ruskom, ktorý má obrovské ekonomické a humanitárne následky. 

3. Druhý tábor nenávidí Rusko a chce s ním bojovať do posledného Ukrajinca. Tvária sa, že im ide o spravodlivosť (odplatu) voči Rusku, v skutočnosti ich ženie vojnový biznis a rusofóbia. 

4. Do prvého tábora podľa The Economistu patria najsilnejšie štáty EÚ na čele s Nemeckom, Francúzskom a Talianskom. Čoraz častejšie sa však ozývajú aj mierové hlasy z USA.

5. Ešte pred troma týždňami americký minister obrany Lloyd Austin hovoril o tom, ako treba poraziť a oslabiť Rusko. Túto istú pesničku potom opakovali naše americké hlasné trúby ako Čaputová či Heger. 

6. Potom Austinovi zavolal ruský minister obrany Šojgu a Austin odrazu hovorí o nevyhnutnosti "okamžitého prímeria". Ups. Zjavne už aj v USA začínajú chápať, že Rusko je nad ich sily.  

7. Rusko už ovláda pätinu Ukrajiny, veď sa pozrite na mapu. Už takmer celé južné pobrežie a celý Donbas. A v našej tlači dokola čítame o tom, ako Zelenskyj vyhráva vojnu. Možno tak v jeho komediantskej hlave.  

8. Do mierového tábora patrí podľa Economistu aj legendárny americký diplomat Henry Kissinger. Nie preto, že by miloval Rusko. Naopak. Je len geopolitický realista. 

9. Kissinger varuje pred tým, aby sa Rusko dostalo do trvalej aliancie s Čínou - to by mohlo byt pre Západ katastrofou. Stačí rozmýšľať dva kroky dopredu. 

10. The Economist spomína, že do vojnového, pardon, "spravodlivého" tábora patria východoeurópske štáty, hlavne Poľsko a Pobaltie. A tiež Briti. Veční rusofóbi. 

11. Žiaľ, patrí sem aj slovenská vláda. A nielenže tým ničí životy vlastným občanom, ale oslabuje tým aj slovenskú pozíciu v EÚ.  

12. Pretože pre nás sú kľúčové vzťahy s európskymi mocnosťami ako je Nemecko či Francúzsko a nie s nejakými liliputánmi z Pobaltia. A už vôbec nie s poľskou PiS. Fakt super partneri - gratulujem

13. O osude Ukrajiny by mali rozhodnúť Ukrajinci. Píše The Economist. Ale veľavravne dodáva, že šance Ukrajincov závisia od západnej pomoci- takže to zďaleka nie je len o Ukrajincoch. 

14. A na Západe čoraz hlasnejšie počuť hlasy o mieri. Kým Budaj na Markíze vrieska, že my v Smere sme "ruskí ľudia", lebo chceme mier, tak o mieri už hovorí celý svet. 

15. Vo svete sa to proste hemží "ruskými agentmi", ešteže náš eštebáčik je taký pevný... V skutočnosti Európa bude musieť nájsť cestu, ako spolunažívať s Ruskom - skôr či neskôr. To hovorí Macron. Aj to je "ruský agent"?  

Nemá zmysel čítať slovenskú liberálnu tlač ani počúvať čaputovských vojnových štváčov. Pozrite si The Economist, globalizátorský časopis, ktorý chorobne nenávidí Rusko. Už aj týmto to začína dochádzať.   

Karta sa obracia... Nech zvíťazí mier.



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/563616048469014