Boli sme vzdať úctu jednému z našich národných hrdinov - Milanovi Rastislavovi Štefánikovi

04.05.2021 Články, Facebook Články, Facebook

Boli sme vzdať úctu jednému z našich národných hrdinov - Milanovi Rastislavovi Štefánikovi, ktorého 102. výročie tragickej smrti si dnes Slovensko pripomína.

1. Premýšľam, čo by si asi tento velikán slovenských a česko-slovenských dejín myslel, keby videl, čo sa dnes deje na Slovensku. Asi by sa mu tisli slzy do očí.

2. Neveriacky by krútil hlavou, keby videl, že na čele štátu stoja plagiátori a mafiáni, ktorí ukradli ešte aj svoje tituly. 

3. On, významný vedec, sa musí v hrobe obracať, keď vidí, že jeho milované Slovensko riadi Igor Matovič, ktorý by v jeho dobe mohol robiť akurát tak púťového cirkusanta. 

4. Milan Rastislav Štefánik patril k najvýznamnejším diplomatom, ktorý v mene našich národných záujmov udržiaval dobré vzťahy s Ruskom aj s Amerikou, s Talianskom aj s Francúzskom. 

5. Ako by dnes Milan Rastislav Štefánik hľadel na tých hlúpučkých rusofóbov, ktorí oddane slúžia USA a ničia naše tradičné priateľstvo s Ruskom? 

6. Američanom stačí lusknúť prstom a súčasná vláda nezmyselne vyhosťuje ruských diplomatov a sabotuje Sputnik. Štefánik by krútil hlavou, ako si strieľame do vlastnej nohy.

7. A keby videl, čo stojí na čele rezortu obrany, tak by si znechutene odpľul. On, veľký štátnik, vzdelaný, distingvovaný, rozhľadený... A prejde vyše sto rokov a bum, uvrieskaný primitív Naď, ktorému slama trčí ešte aj spoza uší. 

8. Ako generál by nikdy nepochopil, ako kruto sa môže jeden štát správať ku svojim generálom, ku svojim hrdinom - nikdy by nepochopil, ako môže mať Slovensko vládu, ktorá je zodpovedná za smrť generála Lučanského. 

9. S údivom by sa pozeral na to, že hlavou štátu je pani, ktorej životné skúsenosti spočívajú v tom, že robila tuctovú referentku na mestskom úrade v Pezinku a písala neoliberálne brožúrky za peniaze amerického oligarchu. 

10. Cítil by sa ako na inej planéte. V jeho časoch na čele štátu stál uznávaný európsky profesor a on sám bol uznávaný vedátor. Prešlo vyše sto rokov a na čele štátu pani, ktorej jediný príspevok do dejín národnej politiky spočíva vo výbere garderób.  

11. A ako by asi hľadel na to, že jeho meno zneužívajú rôzni pofidérni neoliberáli, ktorí si založili Konzervatívny inštitút M. R. Štefánika a nechajú sa financovať Pentou, aby šírili oligarchické bludy.  

12. Milan Rastislav Štefánik by si klepal po čele, keby videl, že na čele inštitútu s jeho menom v názve stojí Ondrej Dostál, režimistický chameleón, čo za bývalého režimu vypisoval zväzácke články o socializme a za tohto režimu je zrazu najväčší pravičiar na zemeguli. 

13. Myslím, že by Milanovi Rastislavovi Štefánikovi bolo smutno. Videl by, ako vláda berie ľuďom slobodu, ako vláda ničí demokraciu, za ktorú bojoval, videl by, ako zrádzajú Slovensko, ktoré tak miloval. 

14. Videl by, ako sťahujú na dno slovenské rodiny, ako kopú do seniorov, ako si nevedia vážiť našu štátnosť a suverenitu. Myslím, že by Milana Rastislava Štefánika veľmi bolelo pri srdci, keby videl, čo tu dnes vládne.  

15. Buďme hrdí na osobnosti našich dejín, ako boli Milan Rastislav Štefánik, Alexander Dubček či Ľudovít Štúr - učenci a štátnici, ktorých poznal celý svet. Oni sú to skutočné Slovensko a nie nevzdelané a arogantné nuly ako Matovič či Heger. 

Česť pamiatke Milana Rastislava Štefánika!



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2943796335858926