Čierna streda pre Slovákov od vlády I. Matoviča

31.08.2020 Články Články

Predsedníctvo strany SMER-SD požiadalo poslanecký klub strany SMER –SD, aby začalo urýchlene so zberom podpisov poslancov pod odvolávanie ministra práce, sociálnych vecí a rodiny M. Krajniaka zo svojho postu.

Ako uviedol predseda strany SMER-SD R.Fico: "Nemôžeme ďalej akceptovať, akým hrubým spôsobom oklamali ľudí pred parlamentnými voľbami. V predchádzajúcom volebnom období hlasovali za viaceré sociálne opatrenia a počas čiernej stredy ich ľuďom zobrali. Obrali dôchodcov o 13. dôchodky a ľudí pracujúcich za minimálnu mzdu pripravili o 33 eur mesačne."

Podobne v súvislosti so škandalóznymi zmluvami na právne služby pre advokáta M. Miškoviča, uzatvárané výlučne v organizáciách a inštitúciách spadajúcimi pod stranu OĽANO, iniciuje strana SMER-SD odvolávanie ministra financií E. Hegera.

Ako uviedol podpredseda strany SMER-SD Erik Kaliňák: „V prípade advokáta M. Miškoviča išlo okrem víťazstiev v súťažiach na právne služby v inštitúciách s politickými nomináciami strany OĽANO aj o to, že M. Miškovič je stále v konflikte záujmov, keď jeho kancelária poskytuje právne služby spoločnosti Tipos a M. Miškovič je zároveň ako fyzická osoba poradcom ministra financií, pod ktoré TIPOS spadá.“

Predsedníctvo strany schválilo aj viaceré personálne nominácie. Na post podpredsedu Najvyššieho kontrolného úradu SR navrhuje predsedníctvo Igora Šulaja.

V súvislosti so zmenou pomerov v parlamente pod odchode časti poslancov zo strany SMER-SD žiada urýchlený odchod zo svojich parlamentných postov P. Pellegriniho a R. Rašiho.

„V posledných týždňoch bola hrubo zneužívaná značka strany SMER-SD na zber podpisov nového politického subjektu, podobne zneužitý bol post podpredsedu parlamentu, ktorý patrí strane SMER-SD. Takéto správanie sa považujem za nedôstojné a neslušné. Strane SMER-SD patrí post podpredsedu Národnej rady SR a preto očakávame na riadnej schôdzi parlamentu 16. septembra, že dôjde k zmenám na postoch podpredsedu parlamentu, ako aj v parlamentných výborov,“ uviedol predseda strany SMER-SD Robert Fico.

Predsedníctvo strany rozhodlo o tom, že na post podpredsedu parlamentu nominuje Juraja Blanára. Do výboru pre nezlučiteľnosť funkcií na predsednícky post nominovalo Borisa Suska, na post predsedu výboru pre kontrolu SIS Mariána Saloňa a na čelo výboru pre kontrolu činnosti NBÚ Martina Nemkyho.



Zdroj: https://www.facebook.com/smersd/posts/4587417934631493