Je plošné testovanie záchranou Slovenska?

19.10.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Nikto z nás nechce, aby Slovensko trpelo, ale to čo som videl na tlačovej besede vlády ku plošnému testovaniu vo mne vyvoláva veľké obavy. 

Začiatok tlačovky v podaní ministra obrany Naďa bol taký dramatický, že som mal pocit, akoby v Bratislave pred pár minútami prebehol teroristický útok. 

  • Minister obrany Naď presviedčal národ o tom, ako je plošné testovanie dôkladne pripravené. Bolo až tak dôkladne pripravené, že vláda zabudla o tomto pláne informovať prezidentku, ktorá je Vrchným veliteľom Ozbrojených síl. Premiér Matovič za pár minút po Naďovi nevedel odpovedať na viaceré základné otázky o tom, ako má konkrétne plošné testovanie prebehnúť. 
  • Vláda povoláva na pomoc armádu. Vojaci v uliciach určite ľudí neupokoja! To je asi dôvod, prečo k tomu zatiaľ nepristupujú vlády v okolitých krajinách. 
  • Matovič začal tlačovku tým, že sa máme všetci zomknúť a potom už nasledovali  len obviňovania typu “lebo SMER, lebo Fico”.  Nenaštartovala druhú vlnu pandémie skôr Matovičova trojmesačná letná selanka?
  • Premier blúzni o tom, ako sa chce opäť stať svetovým rekordérom v pandémii, aj keby sa všetci ľudia na Slovensku postavili na hlavu!
  • Boris Kollár sa dobrovoľne hlási k časti zodpovednosti za testovací experiment a hovorí, že sa bojí hnevu ľudí. Nie je aj tento strach dôvodom na povolanie armády?  
  • Boris Kollár sa priznal, že vyriešil svoje vlastné problémy prepustením svojich zamestnancov. Kollár asi nechápe, že úloha vlády, v ktorej je koaličným lídrom, je práve v prijatí takých opatrení, aby podnikatelia nemuseli svojich zamestnancov prepúšťať!
  • Minister zdravotníctva Krajčí sa najskôr úspešne schovával za Matoviča a neskôr pri otázkach radšej utekal od rečníckeho pultu. Mal som silný dojem, že nie je veľmi nadšený z najnovšieho nápadu svojho šéfa. Triasol sa mu hlas a skôr vyzeral ako pár dní pred demisiou. 
  • Prečo pri takomto radikálnom opatrení, akým plošné testovanie určite je, chýbal na tlačovke hlavný hygienik a epidemiológovia, za ktorých odporúčania sa Matovič tak rád schovával? 
  • Som zvedavý ako dopadne implementácia tohto plánu. Odborníci varujú pred rôznymi rizikami, medzi ktoré patrí aj možné nakazenie zdravých ľudí a ohrozenie dôchodcov. Nehovoriac o tom, že logistické problémy môžu byť obrovské. 
  • “Čerešničkou” na záver bolo, že Matovič hovoril o dobrovoľnom testovaní s “odmenou” pre tých, ktorí sa nechajú otestovať. Matovičovou “odmenou” bude vlastne to, že ak sa otestujete, tak vás Matovič nepotrestá odobratím časti štandardnej zdravotnej starostlivosti, na ktorú máte zákonný nárok! Toto už je skutočne zvrhlé a musím protestovať proti takejto Matovičovej svojvôli! 

Po sobotných protestoch toto určite neprispeje k ukľudneniu napätej atmosféry v spoločnosti!

Matovič má asi momentálnu záľubu v udržiavaní pocitu strachu u občanov a určite tomu nepomol ani spomínaním armagedonu a cesty do pekla. 

Možno je to však jediný spôsob, ako ešte udržať svoju vládu pri moci!



Zdroj: https://www.facebook.com/LadislavKamenickyOfficial/posts/3413890548646364