Kauza drogový kamión - podám návrh na poslanecký prieskum na Finančnej správe!

08.08.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Vláda Igora Matoviča vyprodukovala za 4 mesiace svojho pôsobenia toľko káuz, že ich už verejnosť nestíha ani sledovať. 

Len za posledný týždeň - po Sulíkovej kauze predaja podielov VSE (zbavenia sa možnosti získania manažérskej kontroly štátu vo Východoslovenskej energetike po zbabranej privatizácii za Dzurindovej vlády), po kauze Kyselica, po kauze podpisu zmluvy Ministerstva vnútra na poradenské služby za 84 mil. eur, tu máme novú kauzu tzv. “Drogový kamión”, o ktorej dnes informovali médiá. 

Podstatou kauzy Drogový kamión je, že prílišnou snahou colníkov pochváliť sa zadržaním historicky veľkej zásielky drog - 1,5 tony pervitínu v hodnote ca 2 miliárd eur - sa s najväčšou pravdepodobnosťou zmarila možnosť vystopovať príjemcov zásielky, a tým aj možnosť rozbiť gang, ktorý drogy distribuuje. 

Postup, ktorý mohol zmariť celé vyšetrovanie, preveruje Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR. Podľa medializovaných informácií vyšetrovateľ už začal v tejto veci konať a vedie trestné stíhanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu marenia úlohy verejným činiteľom. 

Na Slovensku je problematika distribúcie a užívania drog stále vážnejšou témou. Musíme chrániť naše deti a všetkých ľudí od užívania tohoto svinstva. Niekedy mám pocit, že mnohí z nás sa stavajú k drogám až priveľmi tolerantne. Je to vraj moderné, liberálne, veď nech si každý robí čo chce. Ja s týmto postojom nemôžem a nikdy nebudem súhlasiť! Keď si predstavím koľko utrpenia rodín môže spôsobiť takéto obrovské množstvo drog, až ma strasie. Tento boj nesmie nikdy prestať! 

Vzhľadom na to, že Finančná správa spadá v NR SR pod gesciu Výboru pre financie a rozpočet, na najbližšom zasadaní výboru z pozície jej podpredsedu predložím uznesenie na vykonanie poslaneckého prieskumu na Finančnej správe. Účelom prieskumu bude, aby poslanci Národnej rady dostali čo najviac informácií o boji colníkov proti pašovaniu drog na Slovensko resp. o dostupných informáciách týkajúcich sa tejto kauzy. 

Na to, aby sa poslanecký prieskum mohol konať, sú vo výbore potrebné aj hlasy súčasnej koalície. V minulosti som bol počas dvoch volebných období predsedom a podpredsedom tohoto výboru. Počas môjho pôsobenia v koalícii sme nikdy neodmietli poslanecký prieskum navrhovaný opozíciou. Som zvedavý, aký bude postoj poslancov koalície k tejto spoločensky veľmi významnej téme!



Zdroj: https://www.facebook.com/Kamenicky/posts/3193323927369695