Kde inde osláviť Medzinárodný deň ľudských práv ako na kubánskej ambasáde?

10.12.2021 Články, Facebook Články, Facebook

1. Slovensko by sa mohlo v oblasti ľudských práv od socialistickej Kuby veľa učiť. Pokiaľ viem, tam nezabíjajú vo väzbách bývalých policajných prezidentov - u nás áno. 

2. Kuba patrí k najchudobnejšiemu regiónu sveta, no napriek tomu tam majú lepšie školstvo a zdravotníctvo než na mnohých miestach USA či Európy. Oni si ctia sociálne práva svojich obyvateľov - a to je v oblasti ľudských práv to najdôležitejšie. 

3. Naopak, Slovensko žije v najbohatšom regióne sveta a vláda likviduje sociálny štát, segreguje ľudí, ubíja dôchodcov, vykorisťuje robotníkov a odovzdalo celý svoj priemysel do rúk zahraničia. To chcú fakt naši neoliberáli kritizovať Kubu?  

4. A keď počujem tie kuvičie hlasy, ako Kuba porušuje ľudské práva, je to na smiech. Desaťročia jej hrozí vojnou najkrvavejšia veľmoc na svete. Američania tam pravidelne organizujú majdany. A oni sa nesmú brániť? 

5. Tu stačí, že Putin žmurkne iným okom ako obvykle a už tu americkí agenti vrieskajú, vraj sa nás Rusko chystá napadnúť a vraj treba pozatvárať všetkých, čo na internete obhajujú Rusko, lebo sme hybridná hrozba. A títo o niečom poučujú Kubu? 

6. Za to, že máš iný názor na vakcíny, ti na Slovensku hrozí 10 rokov. K voľbám ťa nepustia, ak ťa vyhodnotia, že si ohrozením pre verejné zdravie - čiže ak budeš nezaočkovaný. Zakázali slobodu zhromažďovania. Zaviedli apartheid. 

7. A títo naši fašisti idú poučovať Kubu o ľudských právach a demokracii. Fantastické. Najlepšia je Zuzana Čaputová, ktorá včera na Bidenovom summite pre plutokraciu zdôrazňovala, že demokracia je proces. Ach, aké hlboké - asi ako štamprlík. 

8. Prezidentka sa cez počítač vyplakala Bidenovi, že sa na sociálnych sieťach šíria dezinformácie - ona má z Blahu také komplexy, že tým unavuje ešte aj amerického prezidenta.

9. Ale to, že sa u nás protiprávne odpočúva opozičný líder, tým sa nepochválila. To, že zomrel Milan Lučanský vo väzbe, to ju nezaujíma. To, že na Slovensku segregujú ľudí, to nerieši. 

10. Ale hlavne, že bude tárať o demokracii a ľudských právach. Radšej sa mohla toho podriemkávajúceho staručkého ujca z Washingtonu spýtať, prečo udržiava teroristickú blokádu Kuby, ktorá porušuje všetky medzinárodné dohovory. 

Na deň ľudských práv odkazujem nášmu priateľskému kubánskemu národu: držíme vám palce! Kiež by ste nikdy nemuseli zažívať takú totalitu, akú zavádzajú na Slovensku americkí poskokovia a fanatickí neoliberáli. Vydržte!

Hasta siempre!



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/450336543130299