Len pred chvíľou som sa vrátil domov z centrály Smeru - celý deň sme riešili referendum

10.02.2021 Články, Facebook Články, Facebook

1. Dostali sme od vás obrovské množstvo správ, v ktorých vyjadrujete obavy, že vaše podpisy, ktoré pošlete Slovenskou poštou, budú zlikvidované. Vaše obavy sú, žiaľ, na mieste.

2. Vzhľadom na to, že rezort, ktorý spravuje poštu, má pod kontrolou mafiánska strana Sme rodina a na čele pošty stojí nominant neoliberálnej SaS, ktorý sa vyhráža zamestnancom masovým prepúšťaním, dôvera v Slovensku poštu sa logicky rovná nule. 

3. Ešte v piatok to vyzeralo tak, že nebude žiaden problém. No už v pondelok bol odrazu problém vo všetkom. Aká náhoda. Žeby niekto dostal politický pokyn? Žeby sa niekto preľakol z predčasných volieb? 

4. Odrazu pošta trvala na tom, že na obálkach s petičnými hárkami musí byť napísané Referendum 2021. Tým pádom sú takéto obálky ľahšie identifikovateľné pre každého, kto ich chce ničiť a mariť referendum. Je to neuveriteľne podozrivé. 

5. Dnes zasadlo vedenie Smeru a zhodli sme sa na tom, že podávame trestné oznámenie na Slovenskú poštu pre podozrenie z marenia referenda, za čo je v núdzovom stave pálka až 6 rokov. Už stačilo!

6. Je neuveriteľné, kam je ochotná zájsť táto vláda iba preto, aby prekazila referendum na Slovensku. Kričia, že nebudú referendum rešpektovať. Vrieskajú, že referendum presunú až na rok 2022, keď budú najbližšie voľby. A teraz je tu podozrenie, že dokonca zneužívajú na svoje nedemokratické aktivity aj Slovenskú poštu. 

7. Prijali sme dnes viacero rozhodnutí, ktoré ochránia petičné hárky a umožnia ľuďom posielať hárky poštou bezpečne. Ale považujeme za šialené, že Slovensko sa v roku 2021 za vlády Igora Matoviča dostalo do štádia, kedy ľudia nemôžu veriť už ani pošte. Ani súdom, ani prokuratúre, ani polícii - a dokonca už ani pošte!

8. Posilníme aj alternatívne formy zbierania podpisov. Hárky budú môcť ľudia nosiť aj do našich krajských a okresných centrál. Robert Fico bude mať tento týždeň rokovania s našimi straníckymi štruktúrami, aby tento zber zabezpečili. Robíme všetko, čo sa dá. Ľudia si to zaslúžia. 

9. Keď vidíme, ako sa z referenda ako najvyššej formy priamej demokracie arogantne vysmieva premiér Matovič, len to potvrdzuje, aké má z predčasných volieb bobky. Uverejnil fiktívny hárok, kde dokonca zneužíva údaje o tom, kde štát väzní ľudí. 

10. Takto kope do demokracie chlap, kvôli ktorému sa Slovensko prepadlo v rebríčku demokracie vo svete za Kolumbiu a Trinidad a Tobago. A on ďalej kope do demokratických práv ľudí - dajte mu ešte rok a predbehne nás aj Saudská Arábia. Hanba! 

11. Akosi vo svojom nekonečnom cynizme Matovič zabudol do zoznamu fiktívnych podpisov pridať aj podpis jedného väzňa, ktorého už stihli skántriť. Milana Lučanského. Ten už sa na petičný hárok nestihne podpísať - ste šťastný, pán Matovič? Aký je to pocit, keď pripravíte o život hrdinu? 

12. Nie, ľudí neodradíte. Ani vašou zlobou, ani vašimi gestapáckymi metódami, ani zneužívaním Slovenskej pošty. Slováci vás už majú plné zuby. Chcú žiť v normálnej krajine, na čele ktorej nestoja mafiáni a šialenci. 

13. Chcú žiť v štáte, ktorý ich neznásilňuje, nenúti ich špajchlovať sa, neberie im slobodu a živobytie. V štáte, ktorý sa stará o nich, nie do nich. Vidia, že sa rútime do totality a chcú zatiahnuť ručnú brzdu.

14. Slováci chcú žiť v krajine, kde sú psychopati zavretí v ústavoch na to určených a nesedia na úrade vlády. Referendum sa blíži a až sem počuť, ako sa vám z toho rozklepali nožule, pán Matovič - hovorí sa tomu strach.

15. Váš čas sa kráti, už čoskoro poputujete tam, kam patríte. Tik-tak-tik-tak.



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2873816046190289