Mám pocit, že na Slovensku niekto rozbehol preteky, kto je viac "šokovaný" z rozsudku ohľadom Kočnera

04.09.2020 Články, Facebook Články, Facebook

A pritom za všetko môžu práve tí, ktorí sa od "šoku" nevedia nadýchnuť. 

1. Tak najskôr celý prípad kompletne spolitizujú, potom vyženú ľudí do ulíc, povalia vládu, vopred označia vraha a sugestívne roky podsúvajú, že všetko je jasné - vrah je Kočner. 

2. Čo tam po dôkazoch, Monika Tódová to tak cíti... A kto to tak necíti s nami, ide proti nám. Toto tu bolo niekoľko rokov. Jedna veľká mediálna bublina. A zrazu sa všetci čudujú, že sa zrazili s realitou. 

3. Odrazu sú všetci "šokovaní", že súd chcel vidieť dôkazy a nie Lipšicove špekulácie. A hľadajú vinníkov všade, len nie u seba. Pritom celé to zbabrali oni. Len a len oni. Koaliční politici. A médiá, ktoré im slúžia.   

4. Nesú zodpovednosť za všetku tú nenávisť, ktorá je dnes v slovenskej spoločnosti. Za to, že obžaloba zjavne prípad podcenila, lebo cítila nekritickú podporu médií. Za to, že to spackali. Slastná atmosféra lynču im všetkým zatemnila mozgy. 

5. Doplatili na svoju bohorovnosť. Mysleli si, že pravdu má ten, kto vyženie viac ľudí do ulíc. Ale takto to v súdnych procesoch nefunguje a fungovať nemôže. Už tu nie sú 50. roky, že Urválek ukáže, koho treba obesiť. Toto sem prosím nevracajte, drahá pani Tódová. 

6. Nevyhovárajte sa na sudcov, drahé médiá - oni sa musia riadiť zákonmi, nie vašimi konšpiračnými teóriami. Niekedy mi to pripadá tak, že oni ani nepotrebujú vyšetrovateľov či súdy. Tie im len zavadzajú - veď oni sú nositeľmi pravdy, tak aká prezumpcia neviny, aké dôkazy, aké práva!

7. Spravodlivosť podľa liberálnych médií by bola veľmi jednoduchá: prokurátorka by bola Monika Tódova z Denníka N, súd prvej inštancie by bol Peter Bárdy z Aktualít a odvolací súd by zabezpečila redakcia denníka SME na čele s ich majiteľmi z Penty. A vybavené. Liberálna spravodlivosť. 

8. Takto nejako si to asi predstavujú v médiách. Už im len nasadiť biele kapucne, aké mali Američania z Kukluxklanu, keď lynčovali Afričanov. Bez dôkazov, bez zákona - lebo to tak proste cítili. Masová hystéria a nenávisť. To je svet, ktorý tu v ostatných rokov vytvorili korporátne médiá. 

9. Sami roky označovali Slovensko za mafiánsky štát. Tlieskali ex-prezidentovi Kiskovi za to, že týmito slovami urážal slovenský národ. Kopali do svojej vlastnej krajiny. A teraz sa čudujú, že to isté o nás píšu v Nemecku. Nie je to pokrytecké? 

10. Prezidentka Zuzana Čaputová dnes teatrálne vyhlasuje, že nie sme mafiánsky štát. Samozrejme, že nie sme - ale bola to práve ich liberálna pravicová komunita, ktorá po vražde Jána Kuciaka vyvolávala o Slovensku tento dojem v zahraničí. Tak na čo sa dnes hrajú? 

11. Oni sú tí, kto pošpinili Slovensko - chceli za každú cenu povaliť ľavicovú vládu a bolo im jedno, že tým ubližujú celému národu. Len žnú, čo zasiali. A my to žiaľ žneme s nimi.  

12. Mimochodom, nemecké noviny, ktoré dnes bezočivo označili Slovensko za mafiánsky štát, sa volajú Die Welt. A viete, kto ich vlastní? Tá istá firma, ktorá vlastní aj slovenské Aktuality.Sk. Springer. Je to jedna partia. Sú skoordinovaní a dobre vedia, čo robia. 

13. Aktuality.Sk tu roky útočia na náš štát, že je mafiánsky a potom sa všetci čudujeme, že ich kolegovia z tej istej firmy z Nemecka napíšu o Slovensku takú istú urážku - kto asi tak za to môže? Žeby naše liberálne médiá? 

14. Nejde o náhodu. Presne tento dehonestujúci naratív potrebujú živiť o Slovensku a celej Strednej Európe - ponižovať Slovensko, aby nás na Západe nikto nebral vážne. 

15. Potrebujú vytvárať v Nemcoch pocit, že najlepšie bude tie ohavné "mafiánske" štáty na východe dať do poriadku, lebo takto to ďalej nejde. A keď nás zbavia slobody, vlastne to pre nás bude vykúpením - toto Nemcom vtĺkajú do hlavy. 

16. Takéto isté články písali kolonizátori o svojich kolóniách kedysi v 19.storočí. Ach, to bremeno civilizovaného Angličana, ktorý vlastne blahosklonne pomáha divochom z Číny a Afriky tým, že ich zotročuje a zabíja. Pamätáte.

17. Takýto nejaký naratív potrebujú vypestovať aj o Strednej a Východnej Európe - preto takéto urážlivé titulky o mafiánskych štátoch... A slovenské liberálne médiá, ktoré vlastní ten istý Springer, im v tom na dennej báze asistujú. Ich úlohou je rozhľodávať Slovensko zvnútra.

18. Ešte raz: je mi nesmierne ľúto, čo sa stalo Jánovi Kuciakovi a Martine Kušnírovej, je mi nesmierne ľúto, čím si museli prejsť pozostalí. Je úlohou vyšetrovateľov a sudcov, aby našli všetkých vinníkov Kuciakovej vraždy - a pevne dúfam, že sa im to podarí.

19. No našou úlohou ako politikov nie je glosovať rozsudky. Našou úlohou je vytvárať vyšetrovateľom a súdom podmienky pre nezávislú prácu - bez lynčovania, bez nátlaku, bez hystérie. 

20. A v prvom rade - našou úlohou ako politikov je chrániť Slovensko ako štát. Už nech si to všetcí tí "šokovaní" liberálni politici raz a navždy uvedomia.



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2727564144148814