Manipulácie trestných konaní, politizácia práce polície a podozrenia z korupcie sú zlyhania, pred ktorými sa nedajú zatvárať oči!

25.08.2021 Články Články

Strana SMER - SD dnes podala dva návrhy na zvolanie mimoriadnej schôdze, podpísané 31 poslancami NR SR. Jedna sa dotýka cien energií, nakoľko je mimoriadne nezodpovedné, že v čase, keď reálne hrozí obrovské zvýšenie cien plynu a energií, sa tým vláda nezaoberá. Táto schôdza bude vyžadovať schválenie programu, keďže SMER - SD navrhuje uznesenie, ktoré žiada od vlády predloženie vecného a časového harmonogramu, čo idú robiť, aby ceny tepla a elektriny nešli od januára 2022 hore o 15%. Druhá téma tejto schôdze bude Nord Stream, ktoré má ísť po novom po dne Severného mora, čím Slovensko môže prísť o obrovské tranzitné poplatky. Druhá sa týka odvolania ministra R. Mikulca, ktorá už bola zvolaná netradične na 25. júla, v nedeľu ráno. Poslanci koalície na túto schôdzu neprišli, čím dali jasne najavo, že sa odvolávania ministra Mikulca boja. Fakty, ktoré SMER – SD už o ministrovi Mikulcovi zverejnil sú tak vážne, že nie je možné čakať do 20. septembra. Na tento termín bolo totiž posunuté odvolávanie ministra vnútra.  „Zajtra a pozajtra sa pripravuje policajný zákrok, ktorý má smerovať voči známym osobám. Zurian, Kaľavský, Santusová. Idú tak ďaleko, že likvidujú jeden za druhým ľudí, ktorí hovoria o manipulácii s trestnými konaniami. To takto chcú zatvárať ústa ľuďom? To myslia úplne vážne? Kde je to, čo stále hovoria, že padni komu padni,“  pýta Robert Fico. Predsedu strany SMER - SD vyrušuje vzťah medzi generálnym prokurátorom M. Žilinkom a špeciálnym prokurátorom D. Lipšicom. Ten je však Žilinkovi podriadený a keď hrubo porušoval všetky postupy, generálny prokurátor sa naňho rozhodol dať návrh disciplinárne stíhanie. Nikto však nesmie brať právo generálnemu prokurátorovi návrhy voči svojim podriadeným.

SMER – SD sa zúčastní obidvoch schôdzí. Prvej týkajúcej sa rastu cien energií, ako aj prípadu M. Mikulca, keďže zverejnené informácie ho doslova deklasujú na funkciu ministra.

Robert Fico ďalej uviedol, že bolo podané trestné oznámenie proti ministrovi M. Krajniakovi v súvislosti s porušením zákona, kde zneužili právomoc verejného činiteľa, keď spolu s D. Lipšicom vymysleli, ako sa dostane k bezpečnostnej previerke, ktorú potreboval ku kandidatúre na post špeciálneho prokurátora. „Toto trestné oznámenie, ktoré bolo podané viacerými oznamovateľmi najskôr príslušný policajt odmietol. Potom sa na to pozrela krajská prokuratúra a tá rozhodla o zrušení tohto rozhodnutia polície, pretože podľa krajskej prokuratúry je takéto rozhodnutie predčasné.  Vôbec sa nezisťoval skutkový stav a keď si čítate rozhodnutie krajskej prokuratúry, myslím si, že tie veci, na ktoré sa pýta prokuratúra polície sú tak závažné, že z toho úplne smrdí, že zasa dvaja podvodníci Krajniak a Lipšic sa stretli a dohodli si, ako dať Lipšicovi bezpečnostnú previerku, aby sa stal špeciálny prokurátor,“ uviedol predseda SMERu – SD.

R. Fico sa dotkol aj témy migrantov z Afganistanu. Podľa neho je smiešne, ak sa koalícia dohaduje, či sem príde päť alebo desať ľudí zo zahraničia. SMER – SD  sa obáva, že táto vládna koalícia je v prípade otvorenia témy migračných kvót schopná tieto schváliť. „My nechceme žiadnych migrantov na Slovensku, my nechceme žiadne ucelené moslimské komunity. Považujeme migráciu za škodlivú pre Slovensko. Ja pred vami môžem stáť preto rovno, lebo som sa postavil proti povinným kvótam,“ uzavrel R. Fico.




Zdroj: https://www.facebook.com/robertficosk/posts/1759589677558380