Manžérske zlyhanie vedenia banskobystrického samosprávneho kraja

26.01.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Pekný večer, priatelia. S veľkým prekvapením sledujem niekoľko dní, ako sa vedenie BBSK stále len vyhovára a svoje vlastné manažérske zlyhanie pri zabezpečení autobusov pre svojich obyvateľov sa snaží prekryť obviňovaním všetkých naokolo. Najlepšie premiéra a ministra, ktorí skutočne žiadny samosprávny kraj neriadia. A najnovšie si Ján a Ondrej Lunterovci zavolali na pomoc aj opozičných politikov, ktorí sa za nimi s úsmevom postavili pred kamery. Preto dozrel čas na reakciu.

"Ministerstvo hospodárstva vyzýva predstaviteľov vedenia banskobystrického samosprávneho kraja, aby neschovávali svoju manažérsku neschopnosť riešiť situáciu s prímestskou dopravou za nezmyselné obviňovanie štátu. Ako župan Ján Lunter, tak aj jeho vicežupan a syn Ondrej Lunter, pritom veľmi dobre vedia, že štát nemá na základe jeho vlastníckeho podielu v SAD Zvolen absolútne žiadnu možnosť zasiahnuť. Manažérske právomoci má výhradne súkromný vlastník a občania sa za to môžu poďakovať privatizácii počas Dzurindovej vlády. Spor sa ťahá dlhé obdobie a spoločnosť MH Manažment opakovane vyzývala obe strany, aby sa dohodli.

Vedenie samosprávneho kraja muselo presne vedieť kam situácia smeruje a absolútne nezodpovedne sa na to vôbec nepripravilo. Aktuálny stav je pritom priamym dôsledkom toho, že župa vyhrala súdny spor o neplatnosť zmluvy, ktorý sama vyvolala. Za to, že nejazdia autobusy, tak rozhodne nemôže ani vláda, ani štát, ale výlučne vedenie samosprávneho kraja, ktorý ho riadi.

A situáciu preto nemôžu vyriešiť brífingy s prázdnymi politickými heslami, nezmyselné a nepravdivé obviňovanie štátu, ani politici opozície v pozadí brífingov. Jediným doterajším výsledkom takéhoto postupu je fakt, že si vedenie župy nesplnilo povinnosť zabezpečiť pre svojich obyvateľov dopravu. Týmto postupom a nečinnosťou len vedome nahráva predstaviteľom opozičnej strany, ktorej predsedu Ján Lunter na čele kraja vystriedal."

Zdroj: https://www.facebook.com/PeterZiga72/posts/874586036335205


Minister hospodárstva SR Peter Žiga