Matovič oslabuje V4 a potvrdzuje, že Slovensko ešte nikdy nemalo tak mizerného premiéra ako je on

25.09.2020 Články, Facebook Články, Facebook

V Bruseli prebieha mimoriadny summit lídrov členských štátov Európskej únie. A veru je čo riešiť. Členské štáty musia prebrať akým spôsobom bude nasmerovaných 750 miliárd eur z balíka Obnovy (Next generations EU), z ktorých môže Slovensko čerpať takmer 8 miliárd na podporu ekonomiky. Ďalej je tu návrh Európskeho paktu o migrácii a azyle od predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyen, ktorý vracia späť do života povinné kvóty. 

Lídri členských štátov majú pred sebou náročné rokovania a hádajte čo. Náš premiér, Igor Matovič, na tomto extrémne dôležitom summite chýba. Chýba v rokovaní o miliardách pre Slovensko a rovnako tak chýba medzi predstaviteľmi Vyšehradskej štvorky, kde sme mali prejaviť svoj rázny postoj proti opätovnému zavedniu povinných kvót na prijímanie migrantov. Zásadne proti sa vyjadril napríklad rakúsky kancelár a maďarský premiér. 

Igor Matovič však miesto zastupovania záujmov Slovenska a Slovákov na dôležitej Európskej úrovni dal radšej prednosť vyplakávaniu, zavádzaniu ľudí a urážaniu opozičných poslancov v NR SR. Namiesto svojej účasti v Bruseli požiadal o zastupovanie českého premiéra Andreja Babiša. Toho Andreja Babiša, ktorý sa o našom zaradení Česka do zóny červených krajín dozvedel od štátneho tajomníka ministra zahraničných vecí SR a nie priamo od nášho premiéra. Viete si potom predstaviť aké zastupovanie našich záujmov môžeme očakávať.. 

Matovič mal jednoznačne na tomto summite byť a nemal sa skrývať doma. Ale on nemal inú možnosť, musel sa doma ukryť, pretože v otázke plánu Obnovy EÚ nemá vláda Igora Matoviča žiadny plán. Práve preto dnes odmietli v NR SR náš návrh na otvorenie mimoriadnej schôdze, kde sme sa mali baviť o tom, kam budú nasmerované európske miliardy. Oni však tento plán nemajú a tápajú. Reálne hrozí, že Slovensko príde o možnosť čerpať tieto miliardy na podporu našej ekonomiky, ktorá trpí korona krízou, ktorú nezvládla Matovičova vláda. 

To, prečo sa dnes Matovič nepripojil k ostatným partnerom z V4 môže znamenať veľa vecí. Určite si spomínate, že jeho prvé kroky ako premiéra viedli na americkú ambasádu. Určite máte v živej pamäti, že minister zahraničných vecí matovičovej vlády svojvoľne uznal za prezidenta Venezuely američanmi navrhovaného Guaidá a rovnako tak porušil medzinárodné právo podporou bieloruskej opozície. Dnes chce Matovič možno oslabiť a znefunkčniť V4, aby sa nemohlo brániť povinným kvótam, tak ako sme im zabránili v čase, keď bol premiérom Robert Fico. 

Matovič je jednoznačne najmizernejším premiérom v celej histórii Slovenska. Nechodí tam, kam má chodiť. Neháji naše záujmy. Často koná proti našim záujmom ako štátu. Na tlačových konferenciách odhaľuje svoju psychickú nerovnováhu. Neujíma sa zodpovednosti, nediskutuje, zavádza, častokrát aj klame. Slovensko ide od desiatich k piatim a doplatíme na to hlavne my občania. Matovič Slovensku škodí a bude pre nás záchrana, ak sa už konečne so sovjími kumpánmi poberie preč z vlády a najlepšie aj z parlamentu.



Zdroj: https://www.facebook.com/generaciamladejlavice/posts/3326053497619928