Matovič so Sulíkom pripravujú pre Slovensko extrémne zdražovanie

18.08.2021 Články, Facebook Články, Facebook

Dvaja vyšinutí neoliberáli chystajú cenový Armagedon. 

1. Od budúceho roka pôjdu ceny elektriny a plynu hore o stovky eur ročne. Pripravte sa na cenové peklo. Kým naše vlády držali ceny energií pod kontrolou, táto vláda ceny zdražie o 15-20%. Bez mihnutia oka. 

2. Rodinám zobrali obedy zadarmo pre deti, pracujúcim zosekali minimálnu mzdu - a teraz tým najchudobnejším ešte aj radikálne zdvihnú ceny za kúrenie, za varenie, za všetko. 

3. A ešte aj plánujú znížiť dôchodky. Tým najslabším. Nielenže zobrali seniorom trináste dôchodky, ale ešte idú do budúcnosti skracovať penzie. Križiak Krajniak sa vyhovára na Plán obnovy, vraj to sľúbili Bruselu.

4. Pozrite sa na španielsku ľavicovú vládu. Tá dostala z európskeho Plánu obnovy ďaleko viac miliárd než tá naša a tiež ju Brusel tlačil do neoliberálnych reforiem. A oni povedali - nie, practe sa. 

5. Brusel chcel od Španielov, aby bol ich Zákonník práce viac flexibilný, aby ľudia viac robili na dohody, aby mali menej sociálnych práv, aby oslabili odbory. Ministerka práce z ľavicového Podemosu s nimi vyrazila dvere. 

6. No sociálny netvor Krajniak do dvoch sekúnd zasalutoval a ide siahať dôchodcom na dôchodky. Bruselska rohožka. A ešte aj na vlastné triko zlikvidoval tripartitu a zobral deťom obedy zadarmo. 

7. Ničia sociálny štát, kopú do tých najchudobnejších. Pamätáte to slávne rímske? Chlieb a hry. Tieto neoliberálne monštrá chleba ľuďom berú, ponúkajú len hry. Primitívne a tupé hry na RTVS. 

8. Kupujú si chudobných ľudí očkovacou lotériou - desiatky miliónov idú na štátnu korupciu, zatiaľ čo by tie peniaze mohli ísť na nemocnice, na lieky, na dôchodky, na reguláciu cien energií.

9. Keď zdražie energia, zdražie všetko. V obchodoch si riadne priplatíte. Ošklbú Slovákov ako husi. Reťazce budú ďalej divoko bohatnúť, farmafirmy sa budú topiť v prachoch, vládni úradníci si budú dohadzovať kšefty - a ľudia budú trpieť. 

10. Ako ľavičiari nikdy nebudeme súhlasiť s tým, ako ničia životnú úroveň tým najslabším. Bankám dali stámilióny, ľuďom všetko berú a len zdražujú. A ešte ich nútia do očkovania proti vlastnej vôli. 

Milí priatelia, 

dosť bolo tejto neoliberálnej vlády! Dosť bolo fašistov! 

1. septembra sa o 16.00 vidíme v Košiciach na celonárodnom proteste. 

Vzápätí prídu ďalšie demonštrácie proti rozvratu sociálneho štátu. Už to nezastavia - zmetie ich to, gaunerov!

Schyľuje sa k najhorúcejšej jeseni v dejinách Slovenska. 

Ľudia už nemajú, čo stratiť - len svoje okovy!

Slovenskí "Pinočetíci" okúsia hnev národa!



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/3031286550443237