Myslel som si, že hlbšie sa už klesnúť nedá, ale premiér Igor Matovič opäť prerazil dno

10.09.2020 Články, Facebook Články, Facebook

1. Z ľudských tragédii a chudoby urobil nechutnú reality show. Zriadil webovú stránku akéhosi fondu pomoci, kde ľudia opisujú svoje ťažké osudy, aby im štát charitatívne pomohol. Ponižujúce, arogantné, nedôstojné.

2. Namiesto systematickej sociálnej politiky Matovič inštitucionalizoval elektronické žobráctvo. Ľudí posúva do podradnej pozície, akože musia prosíkať o almužnú od veľkého zemepána Matoviča.

3. Štát im má povinnosť pomáhať v núdzi a zabezpečovať sociálne práva, no Matovič túto sociálnu logiku prevrátil na hlavu a vrátil nás do feudalizmu, keď ubitý nevoľník na kolenách prosil pána veľkomožného, aby mu láskavo pomohol s kôrkou chleba. Celé zle.

4. Ale toto je typický Matovič. Keď sa prevalilo, že je plagiátor, vymyslel si, že nechá celé Slovensko prelustrovať, či nie sú plagiátori aj iní. Za jeho chyby musí platiť celý národ. Podvod na ľuďoch!

5. Keď sa prevalilo, že nesplnil sľub ani s bojom proti klientelizmu a necháva zarábať na štátnych zákazkach Hegerovho poradcu Miškoviča, vymyslel si, že nechá preveriť všetky ostatné zákazky sveta - kým on bude tunelovať štát ďalej. Ďalší podvod na ľuďoch!

6. Tento jeho webový fond je taký istý podvod. Matovič sľuboval, že zníži platy poslancov. Vrieskal v parlamente, že je to jeho priorita a keď príde do vlády, hneď to urobí. Ale neurobil. Ľuďom sa vysmial do očí. Ako vo všetkom.

7. Namiesto toho si vymyslel tento svoj feudálny fond, cez ktorý ponižuje ľudí a likviduje skutočnú solidaritu. Je to hanba.

8. Zoberie seniorom trinásty dôchodok, zoberie robotníkom minimálnu mzdu, zoberie deťom obedy... A potom si myslí, že keď okázalo hodí omrvinky zopár ľuďom cez nejaký svoj falošný fond, tak tým niečo vyrieši. Ako vždy - iba okráda ľudí, porušuje svoje sľuby a oberá tých najslabších o dôstojnosť.

9. Musíme na to upozorňovať, priatelia. Bez nenávisti, bez agresivity. Slušne, zdvorilo, priamo. Chcú z nás robiť extrémistov len preto, že bránime ľudí. Trpezlivo musíme ukazovať, že ak je tu niekto extrém, je to Matovičova vláda. A ak je nejaký režim extrémistický, tak je to kapitalizmus.

10. Včera som sa pri kladení vencov náhodne stretol s americkou veľvyslankyňou a mali sme krátky rozhovor. Možno si myslela, že z nej ukusnem, no ja som jej slušne a zdvorilo vysvetľoval svoje argumenty. Taký je môj štýl - robia z nás extrémistov, no my len máme iný ľavicový názor a nikomu neubližujeme. Na rozdiel od Igora Matoviča.

11. Úplne bez problémov som sa išiel porozprávať do Aktualít aj s novinárom Branislavom Dobšinským. Neodkusol som z neho, pokojne a trpezlivo som argumentoval, vysvetľoval svoje postoje - že nie, komunizmus nie je zlo. A nie, Putin nemôže za Brežneva. A nie, nie je normálne obhajovať americké zločiny.

12. Dobrý odborný rozhovor, v ktorom síce moderátor neustále skáče do reči a odťahuje od vás mikrofón, ale v pohode, pán Dobšinský iný nebude.

13. A áno, Aktuality dali ťažko zavádzajúci titulok, ktorý nemá nič spoločné s mojimi argumentmi v diskusii - ale je milé, že mi chcú nahnať voličov aj mimo ortodoxných komunistov. Beriem s humorom. A ďakujem.

14. Takto isto som bol pred pár dňami v Slobodnom vysielači, kde som vysvetľoval svoje antiglobalistické postoje. Slušne, zdvorilo a milo. Prídem všade, kde má zavolajú a budem kultivovane a vecne vysvetľovať svoje postoje. Toto je ten "extrémizmus" Ľuboša Blahu?

15. Nie, priatelia, nie sme extremisti, násilníci ani agresori. Nekúšeme. Neprskáme. Slušne vysvetľujeme. Sme ľavičiari. A chceme chrániť ľudí. A ukazovať na zlo, ktoré plodí Matovičova vláda, ale aj kapitalizmus a americké vojny. Je to naše právo.

Bojujeme ďalej. Bez nenávisti. S argumentmi. Za ľudí. Krásny deň 



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2733369266901635