Nerozumiem, prečo vlastne niekto tak agresívne vnucuje ľuďom očkovanie

16.07.2021 Články, Facebook Články, Facebook

A už vôbec nerozumiem tej nenávisti, ktorá sa voči nám neočkovaným šíri. 

1. Popri všetkých tých vulgarizmoch o tom, akí sme dobytok, obvykle počúvam tri hlavné dôvody nenávisti: vraj sabotujeme kolektívnu imunitu, vraj ich môžeme nakaziť a vraj budeme môcť za preplnené nemocnice. 

2. Tak si to rozoberme. Kolektívnu imunitu pri stále nových a nových mutáciách spochybňujú aj najväčší očkovací lobisti. Mladý doktor Sabaka tvrdí, citujem: 

"Je možné, že pri takto nákazlivom víruse o kolektívnej imunite ani nemôžeme hovoriť a že sa nám ju ani nepodarí dosiahnuť." 

3. Pozor, to nehovorí nikto z alternatívnej scény, žiaden hrôzostrašný nositeľ Nobelovej ceny za virológiu ako Montagnier, ale jedna z hlavných postáv očkovacej kampane, ktorého milujú v Denníku N - čo chcete viac? 

4. Čiže kolektívna imunita je utópia - je absurdné, aby sme sa hnevali na ľudí za niečo, čo sa aj tak nedá dosiahnuť. 

5. Druhý dôvod - vraj môžeme očkovaných nakaziť. To ale nedáva zmysel. Oni sú očkovaní práve preto, aby sa nenakazili, resp. aby ten priebeh choroby nebol vážny. To je podľa nich samých zmysel celého očkovania. 

6. Ako by sme ich teda mohli nakaziť či ohroziť? Logika nepustí - buď nefunguje očkovanie alebo sa nemôžu vážne nakaziť. Ani v jednom prípade nie je dôvod, aby sa na nás neočkovaných hnevali. 

7. Posledný, tretí dôvod - vraj budeme môcť za preplnené nemocnice, keď dôjde tretia vlna. Nuž, podľa všetkého to nebudeme my, neočkovaní, ktorí sem tretiu vlnu dovezú, pretože my po príchode zo zahraničia musíme ísť do karantény. Takže dovliecť ju sem môžu len očkovaní. 

8. Ale čo je ešte zaujímavejšie, podľa všetkých dostupných štatistík z krajín, kde zúri Delta, sa očkovaní ľudia dostávajú do nemocníc v podobných počtoch, ako tí neočkovaní. 

9. Možno je väčšia šanca, že prežijú, ale tú obávanú preplnenosť nemocníc spoluvytvárajú - prečo by sa teda mali hnevať na očkovaných? 

10. Podľa ich vlastnej propagandy predsa neočkovaní plnia skôr márnice a nie nemocnice - ten, kto preplňuje nemocnice, sú skôr oni. Nejako im to v rámci tej ich propagandy logicky nevychádza. 

11. Neexistuje jediný dôvod, prečo by sa mali očkovaní hnevať na neočkovaných. Jasné, môžu tvrdiť, že nám chcú zachrániť životy a je fajn, že tomu veria - len musia rešpektovať, že sú aj ľudia, ktorí tomu jednoducho neveria. 

12. A je právo každého človeka rozhodovať o svojom zdraví, najmä ak sú s tým spojené riziká s podmienečne schválenou vakcínou. Aj mnohí antivaxeri by naopak očkovaných radi zachránili pred vedľajšími účinkami a prípadnou smrťou - ale rešpektujú vašu slobodu. Tak to má byť. 

13. Nemôžete sa hnevať na človeka, ak by podľa vás ubližoval sám sebe - nie sme nejaký kolektívny tatko, ktorý má vychovávať spoluobčanov ako neposlušné detičky. Vareškou po zadku, zavrieť do karantény a tak.

14. Neočkovaní ľudia svojim rozhodnutím nikomu neubližujú. Naopak - tí, čo im očkovanie vnucujú, áno. Ak nás nazývajú dobytkom, ak nás oberajú o ľudské práva, ak nás na hraniciach nezmyselne strkajú do karantény, ak z nás robia ľudí druhej kategórie - to je ubližovanie. 

15. Prestaňte s tým lynčom. Prestaňte s tou nenávisťou. Prestaňte to hrať na nadľudí a podľudí. Nedáva to žiaden epidemiologický zmysel. Nech si každý slobodne vyberie - bez nátlaku. 

Každému, kto sa chce dať zaočkovať, želám čo najusmievavejší pich. No ja o úsmevnú včeličku záujem nemám. Rešpektujte to prosím. Rešpektujme sa navzájom. 

Nič viac nechceme. Len slobodu a toleranciu. Ďakujeme.



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/3004545736450652